ÖFF Dressyr

Så var den stora dagen inne! Naturligtvis försov vi oss, ingen bra idé att försöka gå upp på morgonen när man vänder dygnet, men det var inte så illa ändå. Jag blev lite stressad, men Johan fixade frukostmackor som vi tog med ut till bilen och så åkte vi ut till stallet, allt som allt hamnade vi väl tjugo minuter efter min planering, vilket gjorde att vi inte mockade och fixade maten innan vi åkte som vi brukar (eftersom jag brukar vara helt slut efteråt och vill hem så fort som möjligt).
 
Jag fixade Maxim och Johan packade bil och fixade transport. Så skönt att den transport vi brukar hyra numera står i stallet. Lastningen gick bra, får man väl säga, under 15 minuter och även om det gått bättre så är det ju fortfarande inte illa. Husse fick leda in eftersom matte inte riktigt har rätt nerver en tävlingsdag. Speciellt som jag ser att han inte är rädd, han bara testar. Nåja, en kvart tog det att köra och så letade vi rätt på Ulla och Totte, kollade på startlistan och eftersom jag var först var det bara att lasta ur och börja göra i ordning. Han skötte sig verkligen som den stjärna jag börjar inse att han kan bli. Fast vi var på parkeringen full med bilar och transporter som rörde sig, vilket han tycker är skitläskigt, så höll han sig relativt lugn. Husse kunde hålla och ännu bättre blev det när man fick lite slickgodis medan matte sadlade (lite mutor får man ta till ibland, med måtta). Sedan iväg till framridningen som skulle vara på en liten ridbana. Vi skrittade fram lite och travade även en del, men har har framförallt matte jobb framför sig. Jag måste ha en plan innan och verkligen försöka följa den, oavsett vad som händer runt omkring. Nu har vi ju inte varit ute så mycket och jag vet inte riktigt vad han behöver och vad som är för mycket så att han blir trött. Men en grundplan i allafall. När vi skrittat ett tag så travade vi igång lite och det var väl någonstans här cirkusen drog igång. Det gick en häst i en hagre precis vid ridbanan och sedan flera hästar i en hage lite längre bort. Samtliga börjar springa och var väldigt upplivade över att det rörde sig så många hästar på deras gård. Vi var fyra hästar på framridningen då, minst två unghästar, så där lagom spännande. MEN, Maxim överraskade sin matte och höll sig så lugn och fin. Visst tittade han och drakblåste några gånger, men när jag bad honom skritta eller trava på volt så gjorde han det utan problem. Maxim återförenades ju med Joker också, det tittade lite på varandra, men inte så mycket mer, blev inte av att vi gick fram och hälsade ordentligt heller, blir säkert fler tillfällen för det. Joker har en ny tävlingsryttare och verkade vara sjukt glad över att få komma ut och se världen igen. När alla andra drog igång och sprang så skulle han visa hur snygg han är och i det närmaste gick upp i passage med lyft svans, så söt!
 
 
Sedan skulle vi ju ner till ridhuset då, vilket innebar att man gick på grusvägen mellan det två hagarna där det spang hästar. Lagom kul tyckte matten och hoppade av, sedan gick vi på varsin sida om Maxim, husse och jag, och han följde snällt med hela vägen in i ridhuset, knappt att han kollade på de andra hästarna. Redan här var man ju nöjd med dagen i princip, men så skulle vi ju rida också. Ridhuset var rätt så stort och hade bra underlag, dessutom en läktare som var lite läskig tyckte Maxim, inte så att han kastade sig, utan mer att han sneglade och var spänd varje gång vi skulle förbi (vilket också domaren skrev i protokollet).
 
 
Nåja, vi får försöka åka mer och träna i ridhus med läktare så att han vänjer sig. Speglarna var dock trevliga, där kunde man stå och spana in snyggingen och nosa kunde man också. Åter till ritten, som flöt på så bra! Det enda direkta felet var att han fattade fel galopp i vänster varv (matte satt snett) och jag inte lyckades rätta galoppen så snabbt som jag borde. Så på de två momenten fick vi fyror, annars var det några femmor, mest sexor och TRE sjuor! Min fantastiska fyraåring slog till med 58,88% och vi fick köpa oss en gul rosett som minne. Jag är så otroligt stolt över honom, över oss och allt arbete som man får betalning för på det här viset. Nu är det bara att öva vidare och komma igen i vår. Då ännu bättre och med en matte som sitter lite bättre i sadeln.
 
 
Vi lastade in, eller husse gjorde och så gick vi upp och fikade lite, räknade protokoll och sneglade på fina fjordingar som dressyrade vidare i LB. Tyvärr missade vi Jokers uppvisning i LC, men det verkade ha gått bra det med.
Hem till stallet ganska trötta, släppa ut Maxim i hagen, mocka boxar, fixa höpåsar, husse fixade transport och bar grejer från bilen. Sedan hem och äta lunch och vidare till Dojon, ingen rast, ingen ro, men mer om det senare.
 
Idag har vi gått skrittpormenad med energiska steg, blivit lite rädd för en bil, men eftersom matte skyddade så kastade man sig bara lite. Och klaffsat i vattenpölar. Nu väntar två dagars total vila, mest matte som behöver återhämta sig, men, men, det skadar ju aldrig att ladda lite energi.
 
Det Positiva: Mina prinsar
Det Negativa: Nerver
 
Flying without wings
 
Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0