Lite dressyr

Onsdagen blev det ridhuset då. Började med lite arbete i skritt, vidare i trav och gjorde lite mindre volter och lite serpentiner, sedan tog vi lite galopp också, red i nya sadeln och tycker nog att han jobbar bättre i galoppen i den, eller så är det jag som rider annorlunda. Känns i allafall som om galoppen var mer ridbar idag i allafall. Dock känns det ännu tydligare att jag sitter snett, så jag försökte öva på det också. I vänster varv på volten så ställde han sig rätt så bra, höger var så klart svårare, men gick ganska bra. Fick väl inte igenom högervarv så som jag skulle velat, men, men, det kommer mer och mer. Nästa vecka jobbar jag natt och kommer förmodligen få lite bättre ridhustider, med mer ensamchans så då ska jga tömköra och jobba lite löst med honom, känns som evigheter sedan. Naturligtvis blir det också till att träna lite programridning så vi i allafall har ridit igenom det någon gång helt och hållet.
 
 
Idag var det då dags för Lenaträning. Denna gång med sällskap av en annan fjording och en liten shettis. Maxim ville helst av allt i hela världen hälsa på den gula kompisen, medans den lilla röda lurvbollen till shettis mer var läskigt och den var man tvungen att hålla koll på. Efterhand blev koncentrationen dock lite bättre på mig och inte på omgivningen.
 
Vi fick rida lite vägar i trav, volter, serpentiner och snett igenom, han kändes något bättre i höger varv idag, kanske lönar det sig att öva lite dagen innan träning. Red i nya sadeln även idag och han blir nog lite känsligare för min sits i den. Vi fick lägga upp stigbyglarna och träna lite nedsittning en sväng och det kändes försvånansvärt bra, Lena påpekade att höger skänkel glider bak lite för mycket så det ska jag tänka på. I andra varvet så är dock vänster skänkel klistrad och han går så fint så. Lite galopp blev det också, bensinen tog nog lite slut eller så vet jag inte vad som hände. Galoppfattningarna till vänster var inte alls på topp idag, lite springig och jag vet inte om jag satt snett, hade för dålig kontakt med munnen eller något annat. Till höger fungerade det bättre.
 
Det stora på hela lektionen var min kontakt med munnen, tyglarna gled och blev längre, jag var inte med och lättade när han lade sig för tungt och då drog han ur dem lite ur handen på mig, men ibland så tappade jag liksom bara greppet. Läderplupparna som ska hjälpa itll sitter på helt fel ställe på dessa tyglar, saknar mina gamla som gått sönder, de var perfekta. Jag blev så pass irriterad på mig själv, men mest på tyglarna att jag funderar på att byta ut dem. Vi får se, om jag tänker på det stenhårt hela tiden så kanske det går ändå.
 
Efteråt var han trött och nästan genomsvettig, så det blev fleecetäcke på medan matte mockade och strödde nytt, sedan fick han äntligen sin mat. Matten fortsatte mocka nästa box, smörjde sadel och packade höpåsar. Lite seg och trött och dras med en elak hosta som ibland känns oroväckande mycket i bröstet. Så kendoträning blev det inte denna kväll tyvärr. Får se på söndag.
 
Det Positiva: Min stjärna
Det Negativa: Snedhet
 
You light up my sky
 
Over and Out
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0