Drakblåsning och tömkörning

Fredagen blev det vilodag för Maximen och matten åkte hem efter jobbet, fixade middag med sambon (okej, jag bidrog minimalt) och köpte alldeles för mycket fredagsmys-godis. Det var skönt med en lugn kväll i soffan och sedan däckade jag ganska tidigt, det positiva med veckan är att jag i allafall fått ordning på sömnen (så här lagom tills man ska jobba natt igen...) och går och lägger mig på kvällarna så jag hinner sova 7-8 timmar.
 
Tack vare detta så kom jag upp på lördagen i lagom tid och var ute i stallet på förmiddagen. Jag hade bestämt att vi skulle rida ut, men en lugn tur eftersom han ändå gick ganska mycket i veckan och lite hårdare pass. Så vi skrittade ut på vallen och tog halva för att sedan vända och rida tillbaka. Tänkte mig en kravlös tur när vi bara skulle mysa runt. Det gick bra tre fjärdedelar av vägen. Ditvägen var jättemysig, matten koncentrarde sig på att sitta ordentligt och rakt över hästen, koncentrera sig på vart skänklarna var och mest på sig själv. Maximen gick på, försökte norpa gräs (ajabaja) och frustade förnöjt ibland, lika bra på hemvägen, men med lite mer kliv, lite mer kontakt med bettet, men fortfarande lugnt. Sedan finns det en gräsplätt kvar på vallen som de inte skördat eftersom det är för sankt där, det ser lite ut som en vassrugg, när vi skulle förbi på bortvägen gick det bra, men på hemvägen var Maxim övertygad om att det gömde sig ett hästätande monster där inne. Han frös, drakblåste och blev allmänt upprörd, kanske att han kände någon lukt av vildsvin eller rådjur eller något, vad vet jag. Försökte lugna ner honom, sedan ringde min telefon så jag hoppade av och ledde en bit också, men sedan upp igen, för så här kan vi ju inte ha det, även om jag sitter uppepå så vill jag att han ska lita på mig. Vi tog oss förbi, men sista biten hem slutade övergick mysturen till en mycket taggad häst som ville springa, så vi var inte ritkigt överrens där, lite ledsen över att myset fick ett sådant tvärt slut, men vi tar nya tag i veckan, en skritt-tur planerad även då. Nåja, vi myste lite i stallet istället.
 
På eftermiddagen åkte vi till kyrkogården, tände ljus hos Johans mamma och jag tände två ljus i minneslunden för farfar och Jossan. Sedan åt vi middag hemma hos Johans pappa och hade det trevligt. Gasnak tidig kväll för oss då vi inte följde med på bio, tvättade en maskin och tog det lugnt.
 
Hjärtat <3
Upp skapligt även i morse och iväg till stallet efter frukost. Lugnt och skönt där och ridhuset var ledigt så vi tog på tömkörningsgrejerna och gick dit. Släpade fram tre sockerbitshinder och lade på ena voltspåret i lite olika hjöder, bra för att träna ryggen, får fram bra bakbenslyft när man travar över. Började lite på andra volten i skritt och trav för att värma upp, gick över till volten med sockerbitar och så travade vi några varv där också, tillbaka till andra volen, byta varv och samma sak igen. Någonstans här kom det in människor som skulle kolla underlaget (skulle harvas efteråt) dem var man ju tvungen att hålla koll på sa Maximen, men han lyssnade relativt bra ändå. När vi var ensamma igen gav vi oss på galoppen, inga problem och jag vet inte hur vi ska gå vidare nu, hur jag ska öka kraven, funderar på att boka in en tömkörningslektion med Lena igen, i slutet av november, planen är nämligen att han ska börja sin vila i början av deckember någon gång. Börjar kännas att huvuet nog kan behöva det, men ett litet tag till kör vi på.
 
Efter lite avtravning så tog jag bort gjorden och tömmarna och så plockade jag bort sockerbitsbommarna förutom ett som jag flyttade och ställde på mitten av långsidan. Så fick han hoppa lite också och springa lite själv, övade även lite löst med att gå med mig, backa tillsammans med mig och sedan stå kvar på stället när jag gick en bit (det är det svåraste). Han var duktig och det är kul att öva lite sådant också. Lite extra ryktning efteråt och så ut i hagen. Matten åkte hem och sedan vidare för lunch på ikea och shopping med sambon. Jag råkade köpa en nyårsklänning och några tröjor som inte alls var planerade. Och en ram till mitt graderingdiplom som dök upp förra veckan, bara ett år efter graderingen.
 
Maxims planering i veckan är följande: Måndag ridhuset och rida igenom dressyrprogram, tisdag uteritt alla gångarter. Onsdag vila och torsdag Lenaträning. Fredag ska vi skritta ut och mest ta det lugnt och på lördag är det dressyrtävling. Söndagen blir därför också lugn, men med bra väder ska vi ut en sväng och sträcka på oss.
 
Det Positiva: Glädje
Det Negativa: Motvillighet
 
So if I say yes?

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0