Turbohästen

Härligt och fint sommarväder är det. Man vill bara släppa hästarna dygnet runt i den gröna sommarhagen, men det får vänta lite för Maxims del. I nästa vecka åker de flesta av de hästar som ska vara borta över sommaren och då ska vi möblera om i hagarna. Vissa kommer förmodligen att släppa i stora sommarhagen, men jag vill gärna att det ska vara lite avbetat innan Maxim får gå där. Istället ska vi mocka ur en av vinterhagarna, avmaska och släppa där, några till hästar som inte ska gå på fullt bete. Maxim ska naturligtvis få gå i stora hagen också, men som sagt först när det är lite avbetat och på det här sättet kan hans mage vänja sig lite långsammare också, tror att det kommer bli toppenbra.


Vår första dag i stallet

Idag tog vi ridturen först, red rnt vallen och i början gick det toppenbra. Liten incident med sjöfåglar, men han tittade mest och sprang inget, modigt! Sedan travade vi och galopperade och när vi kom till husen blev han väldigt uppjagad. Något, som jag inte såg, var livsfarligt så han stack faktiskt, lite läskigt då riktningen var mot 34:an, men han är ju inte så svår att få stopp på, så det slutade väl. Sedan fortsatte han att vara uppjagad så jag hoppade av för säkerhetsskull och gick en bit, sedan upp igen och på hemväg, fortfarande stessad och springig, svårt att veta vad det är, om han bara är pigg eller om det är något annat. Fick bli att gå upp på ridbanan för att få ur lite energi.

Börjar med att nästan gå omkull i de första travstegen, vet inte vad som hände, men kändes som om han snubblade på sina egna hovar och nästan druttade omkull, men vi lyckades hålla oss uppe, svanskappan gick dock sönder, får införskaffa en ny så fort som möjligt. Travade lite i allafall och han verkade inte tagit någon skada så vi försökte trava på volt och lyckades ganska bra, även om han gärna ville missförstå precis allt till att vara galoppfattning. Gick över på att träna fattningar istället och då blev han nöjd. Lugn fin galopp och riktigt bra fattningar! Avslutade med att trava några varv på volten i andra varvet och det gick super. Så glad dag idag!

Han fick en dusch och sedan gå ute och äta grönt medan matten mockade och fyllde vatten i hagen. Sedan cyklade jag hem och är nu helt slut. Men imorgon kör vi igen!

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Dumheter

Kan man stänga av turbon ibland i allafall?

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0