Motivation, where are you?

Idag så var det min tur att hålla pass igen. Det gick helt okej tycker jag, inte riktigt lika föreberedd som förra gången kändes det som, men det gick ändå och behövde inte kapa bort saker som förra gången. Hade satt kontringstekniker som fokus då det körde vi, Nuki-Do, Kote-Nuki-Men, de-Kote, ai-Men först gjorde vi dem och bara kände på tekniken och sedan när vi gått igenom alla en och en skule mottagaren själv bestämma attack och så fick man kontra med vad som passade/man ville. Sist så körde vi så och så skulle mottagaren jaga efter den första kontringen och göra en attack till och så skulle man försöka kontra igen. Körde ji-geiko sista tjugo minutrarna tror jag.

Tänkte mycket på att försöka prata högre, men tror inte det gick så bra. Kalle föreslog efteråt att jag skulle försöka skrika som kiai när jag ger kommandon så det ska jag föröska testa nästa gång. Fick också ett tips att man kan be folk komma närmare när man ska förklara något. Och att man ska tänka igenom hur man ska förklara övningarna och försöka vara tydligt och att man inte behöver gå igenom någon teknik jätte ingående utan mer förklara vad man ska göra och hur många gånger och så får folk pröva sig fram. Bra tips som jag ska försöka tänka på.

Min egen kendo då. Tja, den typ glimmade till någon gång ibland, men mest var den kass, tung och omotiverad. Jag förstår inte, för en vecka sedan var jag supertaggade på kendo, tävla, satsa på att gradera i höst, åka till malmö med kompisar och ha värsta kendohelgen. Nu är det som bortblåst. Idag fick jag verkligen tvinga iväg mig själv, hade jag inte varit ansvarig för passet så hade jag inte tränat idag, oavsett mål och träningsplan. Det enda jag ville idag var att stanna i stallet, mysa med Maximen och njuta av solen, åka hem, fixa i lägenheten, laga mat med Johan och umgås. Jag tror inte att min ursprungliga plan är hållbar, men jag är rädd för vad som kommer att hända om jag går ifrån den, om jag ger efter för omotivationen. En och en halv vecka har jag på mig att bestämma mig om jag ska åka och tävla kendo eller inte så vi får helt enkelt se. Just nu är så jag less på hur inrutat mitt liv är.

Det Positiva: Stretcha
Det Negativa: Humöret

In the mind.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0