Kendoveckan som gick

Gör ett liknande inlägg om kendon, förhoppningsvis kommer jag ha mer ork i veckan att uppdatera efter varje dag/pass.

Varje fall, tisdagspass blev det, Lollo stannade kvar och vi fick turas om i rotationen så vi körde varannan gång eftersom vi var ojämt antal. De fick ha på sig sina koter idag för första gången! Så för att vänja sig så övade vi först igenom alla grundhugg, Men, Kote och Do. Sedan gick vi över och gjorde alla möjliga sorters kirikachi, vanlig med Men, sedan en med Do och även en hel Kote-kirikachi och avslutade med en blandning två Men, två Do och två Kote framåt och så backade man på samma sätt. Ibland kommer det fram spännande övningar.

Tyckte att mitt sempaiande gick ganska bra, lite kunde jag kommentera i allafall och tyckte att tipsen jag gav hjälpte. I slutet fick jag och Lollo sätta på oss Men och så fick de hugga på oss. Vi ställde upp på varsin långsida på mitten och så fick de köra zuriachi runt, Men på mig och Kote på Lollo, efter ett tag bytte vi till Do på mig och Men på Lollo. Gick ganska bra, men jag lade märke till (och kommenterade det även efteråt till allla som allmänt, heja mig!) att när de skulle hugga Men på mig så gick de inte rakt på (jag ska som mottagare flytta på mig) utan på sidan så att jag egentligen inte behövde flytta på mig alls. Kul att de börjar komma någonstan nu och det är flera som hänger i, vilket bådar gott inför kommande terminer.

Nästa pass för mig blev fredagens specialpass med Kalle. Tävlingsinriktning var ämnet för kvällen, trött, men något så när laddad anlände jag direkt från stallet (och avtrillningen) efter en lång jobbdag, blev att äta lite mellanmål utanför dojon och invänta de andra, Kalle kom rätt så snabbt och sedan Anders och Lollo. Så många blev vi inte, men desto mer fokuserat kunde vi köra kändes det som.

Kalle hade lagt upp passet med en massa kombinationsövningar, kan ge ett allmänt exempel, men minns inte riktigt alla kombinationer. I allafall skulla men tänka ippon i alla attacker. Så först Kote-Men in, hiki-Men ut, Men förbi, mottagaren jagar och försöker få in en attack, man ska försöka kontra och mottagaren jagar efter igen och så avslutar man med en till attack, de två sista gick över till att vara ippon efter ett tag. Sedan körde vi som sagt kombinationer och ibland kanske mottagaren fick i uppgift att göra något mitt i serien, en kontring på Men förbi till exempel. Väldigt sneeky, men väldigt nyttigt. Mot slutet gick vi över till lite mer allvarliga ippon och det jag är mest stolt över och som jag minns allra mest är att jag fick en ippon (Kote) mot Kalle. Och jag kände verkligen känslan när jag träffade och hann liksom uppfatta träffen i min zanchin, eller hur man ska förklara. När jag hade träffat så for jag liksom i väg med känslan "Jaaaa! Ippon!" och det har jag nog bara upplevt en gång tidigare och det är i en av matcherna från förra årets Sugo när jag tog en Do, men den var ändå inte riktigt lika medveten som den här.

Fokusen höll inte riktigt hela vägen, mitt i höll jag på att nästan bryta för jag blev lite väl andfådd och det ville inte riktigt lägga sig, lite håll-liknande känsla, dålig kondis med andra ord, dags att börja jobba ordentligt med den.
På slutet körde vi ji-geiko också och det kändes blandat, trött var jag naturligtvis, men hade inte samma "ge-upp-känsla" som jag brukar ha och jag blev inte jättelat heller, kan bero på att alla som var på passet är inga man "vilar" imot. Nyttigt det också.

Efteråt blev det lång stretching, bastu och sedan ganska lång pratstund efteråt också. Trevlig fredagskväll som blev mycket längre än vad jag hade tänkt från början.

Det Positiva: Ippon
Det Negativa: Inte hålla fokus

Fantastic Four

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0