The greatest of them all

Fy tusan vilken häst jag har! Fantastisk är det enda ordet, idag var vi ute och red, med två andra stencoola hästar, samma runda som i lördags, längs med lilla asfaltsvägen, över stora vägen, in i skogen och runt på mysiga stigar och sedan hem igen. Och det gick om möjligt ännu bättre än i lördags. Visst han försökte övertala mig om att den vita skåpbilen vi mötte skulle äta honom och backade två steg, dunk sa det, där var visst hans kompis, nähä va? och där hade bilen passerat och det var bara att lunka vidare, mest dramatiska som hände (föutom när han fick ryck i skogbioresonansen av okänd anledning). Så stolt, vi mötte till och med en motorcykel! Den har tidigare hamnat strax efter den självgående gräsklipparen på dödsfiendelistan, men det var knappt att han vifftade på öronen. Matte var betydligt mer avsalppnad idag också vilket känns bra, så skönt när man är omgiven av lugna hästar, det liksom smittar av sig. Vi travade lite i skogen och några galopper blev det också, Maxim var lite trött tror jag, varmt idag så förståligt. På hemvägen tappade vi en häst som tog en kortare väg hem, men eftersom jag inte känner för att rida på grusremsan längs med stora vägen (där han slet sig) så red vi tillbaka genom skogen och tog stigen längs med fältet istället, mycket bättre. När vi kommit över stora vägen så red vi på vallen som går längs med lilla bilvägen också, då vågade jag har nästan långa tyglar (kan inte släppa helt för då blir det matpaus) och kunde slappna av ännu mer. Så glad att vi får sådana här turer i kroppen.


Hade tänkt vara med på en långritt med ÖFF på lördag, men jag har bestämt mig för att avstå, dels så är ju jag lite haltaskig i kroppen och sedan känner jag att Maxim ska vara lite mer trafiksäker innan vi blandar in nya ställen och hästar. Det kommer nog fler gånger. Får se om det blir någon mer uteritt med någon i stallet istället.

Annars är planen att köra på i drygt två veckor till och sedan blir det sommarsemester. Det jag hade tänkt försöka med är att hoppa lite mer så vi får till något uppsuttet språng på 50 cm, ska vi nog klara av, har ju jobbat en del med bommar nu på senaste tiden, så om han känns lite pigg imorgon ska vi se om vi kan bygga lite.

Det Positiva: Modigheter
Det Negativa: Ondheter

Together!

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Johan

Sova ordentligt sa blir man frisk i kroppen

2012-06-28 @ 16:32:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0