Midsommar

Glad midsommar på er alla! Hittills har det varit en bra dag, trots lite nysande, solen skiner också och efter ett litet mellanmål känner jag mig redo att ta itu med att byta slang på cykeln. Först tänkte jag berätta om stalldagen igår och idag.

Hade ju som sagt tidigare en trälig jobbdag, men så fort man kommer ut till stallet blir allt bra. Maxim får en alltid på bra humör. Vi testade Jokers dressyrsadel denna dag, känns som om den ligger hyffsat i allafall, glider lite åt sidorna så jag får tänka mer på att sitta rakt än vad bladsadeln gör, men vad jag kan se så glider den inte fram och tillbaka och trycker inget mot bogbladen, ska se om Lena kan kolla den någon gång när jag rider för henne. Planen är också att åka till Sharpman i september och göra en utprovning. Även om man inte hittar någon sadel som passar så kan man säkert lära sig mycket om vad man ska fortsätta leta efter, därför tänker jag att det vore en bra investering. Fick ett mail här om dagen att de börjar med sin lagerrensning på måndag och är så sugen på att åka dit, samtidigt råkade jag visst impulsshoppa dressyrmupparnas schabrak och benlinor tidigare i veckan då det var 60% rea, kunde liksom inte låta bli, så det är kanske inte så bra idé att åka iväg på lagerrensning. Får se hur det blir.

Åter till ridpasset, vi höll oss på ridbanan och det gick hyffsat bra, försökte tänka på att få fram skänklarna och titta upp. Skritt och trav höll vi oss till och försökte rida lite ridvägar. Lite okoncentrerad var jag, trafik som kom och åkte och annat och blir jag okoncentrerad så blir Maxim också intresserad av allt. Dock lyckades vi bitvis, bland annat när en motorcykel körde förbi! Men när det kom en traktor och skulle bala höet och plasta in det så red vi inte så mycket längre, fortsatte så länge han höll sig på bortre delen av fältet, men när han kom närmare så gick vi hem. Höll nog på 40 minuter ungefär så det är ju lagom ändå. Nu är banan inhägnad också så planerar att tömköra på måndag, mycket härligare att vara ute!

Idag var det gå upp i tid och ut till stallet på morgonen, klockan åtta hade jag bestämt träff med en av de andra tjejerna i stallet. Hon tog hand om Maximen när jag var borta förra helgen och nu ska jag ta hand om hennes häst några dagar nästa vecka när hon åker på semester. Jag skulle få testa att rida lite, tanken är att jag ska rida några av dagarna och så ska en annan tjej tömköra några av de andra. Hennes häst är 6-7 år gammar, ett varmblodssto, den uppfattning jag fått tidigare är väl att hon är väldigt mycket sto, med bestämda åsikter, men hon är snäll också. Började med att titta på när E red och värmde upp, hon behöver ganska lång uppvämning och kunde vara lite springig, så jag var väl lite tveksam till om vi skulle komma överrens i ärlighetens namn, men när jag väl kom upp så var det inga problem (nu var hon ju lite avsprungen innan, men det känns som om det kommer att gå bra det här). Och vilken lyhörd häst! Så känslig, bara röra lite på bäckenet för att komma fram i skritt och ett "Hoa" för att stanna. Sedan var hon lite stel trots uppvärmningen, speciellt i skritten, men när vi kom fram i trav så var hon bitvis riktigt, riktigt härlig. Någon galopp blev det inte idag, det får vi fösöka oss på nästa gång, kände att det var bra att avsluta när det gick så himla bra. Skrittade henne tillbaka till stallet och trots att gräsklipparen var ute så gick det väldigt bra, hon blev rädd för något annat på stallplan, men hon gjorde inget utan det räckte med att stanna och titta lite så kunde vi gå vidare sedan. Kul att rida andra hästar ibland och man skärper ju till sig lite när någon annan tittar på. Efteråt var alla nöjda och glada, vi gick igenom lite skötsel och foder också, sedan så bestämde vi att vi ska rida ut i morgon, men då ska jag ha min egen häst, sällskap får vi i allafall! Vi ska försöka ta oss över vägen, vi får se hur det går, har han andra med sig brukar han ju vara betydligt lugnare.


Sedan var det dags för min egen häst också, eftersom det ska bli lite längre tur imorgon med förhoppningsvis mycket galopp och jag dessutom var lite trött efter ridturen så blev det en skrittpromenad istället. Tänkte ta tillfället i akt och öva med att gå förbi monstergräsklipparen, men den hade knatat iväg och klippte inte nära vägen längre. Dock fick vi öva på annat, konstiga parasoll och barn. Han skötte sig bra och jag börjar inse hur jag ska bete mig för att hålla honom lugn, något jag också ska försöka tillämpa i ridningen. Vi gick på grusvägen över åkrarna och plockade lite blommor, sedan trampade vi sönder tyglarna (trots att jag bundit upp dem och ledde i grimskaft, hmm, kanske måste åka till sharpman ändå ;)), mycket nöjd med honom idag. Förresten i morse när jag kom låg han ner och vilade i hagen, så himla söt.

Hög tid att fixa cykeln nu så jag hinner allt jag ska innan det blir dags att åka till Johans pappa för midsommarfriande.

Det Positiva: Hjärtehästen <3
Det Negativa: Min egen rädsla

Moments to remember

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Johan

Glad midsommar! Jag firar med Nongfu Spring mineralvatten =)

2012-06-22 @ 16:21:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0