Maxim = fin

Det är väl en vecka som icke är rapporterad ifrån på hästfronten, en och en halv kanske till och med. Tänkte inte dra det hela i detalj, mest har vi haft härligt stunder tillsammans, en tömkörningstimme i ridhuset som jag försökte filma (gick inte så bra) en underbar ridtur som slutade med att Maxim blev rädd för en bonde och hoppade ut i åkern och då fick vi skäll. I förra veckan avslutade vi med ett pass på ridbanan och husse var med och filmade/fotade. Mycket kul att se och väldigt lärorikt, mycket har jag att jobba på med min ridning. Filmerna kommer eventuellt ut på youtube i en nära framtid. Lite annat som står över på listan. Men lite biler kan ni ju får så länge.


Skeptisk or what?

Koncentration

<3

I helgen fick han då vila fyra dagar och bara gå i hagen. Fina stallkompisar man har som ställer upp och tittar till ens älskling. Idag fick jag äntligen träffa honom igen. Han kom fram i hagen och det kändes som om han saknat mig lite. Vi hade mysstund i stallet med noggrann borstning och sedan blev det på med tömkörningsgrejer. Började med att skritta fram ute, gick till ridbanan först och gick omkring där (det kom nämligen ett grönt hästätande monster på grusvägen vi skulle gå på (budbil)) så vi traskade omkring och övade lite halter medan vi väntade på att kusten var klar, tappade honom inte denna gång i allafall. På på åkervägen traskade vi med bestämda steg och spanade på traktor på avstånd. Tillbaka på ridbanan sprang vi några gånger i trav över bommarna och gick sedan ner till ridhuset, molnen hopade sig och när ridbanan inte är helt inhägnad vågar jag inte tömköra där. Mycket trafik på asfaltsvägen och jag vill verkligen inte tappa honom, vi behöver inte sådant just nu. I ridhuset blev det koncentration och övergångar mellan skritt och trav på volten. Lade även ut tre bommar på långsidan som vi gick över några gånger, det var lajbans. En hel del galopp blev det också, flera varv på volten och minst tre fattningar i båda varv. Mycket mycket nöjd med honom, när vi travade av gick han med sänkt huvud och ryggen hade kommit igång riktigt bra. Superhästen. Sedan blev det in och få gott kraftfoder, rykta ordentligt, på med salvor och medel, klippa manen (välbehövligt!) och sedan på med flugmössa, gimma och flyvel, i brist på hel flugluva fick det blir så, han behöver något för örnen för där har han lite småsår och han har även lite rinniga ögon så jag sätter in allt jag har. Hoppas hinna till hööks imorgon innan stängning och införskaffa hela grejer.


<3

För övrigt har jag lyckats ladda ner rätt bildprogram så nu ska jag bara komma på hur man förminskar också, för att inte tala om hur man får in bilden på rätt sida på hemsidan.

Det Positva: Myshäst
Det Negativa: Trafikrädsla.

Together you and me.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0