Tömkörning utomhus

Idag så premiärade vi med tömkörning på utebanan. Och därtill sällskap så mycket att titta på. Jag var på supergott humör idag och känns alltid som att det går lite bättre då. Maxim var fin, men jag hade väl inte riktigt koll på alla tömmar hit och dit och tappade yttersidan ett antal gånger, så fort jag hade stöd och gjorde rätt så gick han som en klocka. Övade lite övergångar mellan skritt och trav som satt riktigt bra, någon galopp blev det inte denna dag, men jag är nöjd med vad vi åstakom. Hans koncentration var 95% på mig och det var mycket trafik, motorcykel och hans hatade vita skåpbil, det enda jag behöve göra var att smacka på och så var koncentrationen tillbaka till mig. Två gånger stannade jag honom och gick in och höll i tränset, en gång när en traktor med vagn full av balar brummade förbi och en gång när det kom en stor lastbil i fullfart som inte saktade ner trots hästskyltar och vi var några på banan. Jaja, han kollade lite, men höll sig lugn och det känns bra. Banan ska han alltid vara trygg på, han ska förstå att inget kommer åt honom där. Tror att vi nog hade klarat av traktorn ändå, men jag har lärt mig att man aldrig kan var nog så försiktig.


Annars så borstade vi lite och betade gräs medan jag pratade med syster i telefonen och nu när jag kom hem på kvällen cyklade jag iväg och hämtade ut snyggt brunt schabrak med matchande benlindor, mycket fina, hoppas att det blir fint på också, men det tror jag nog.

Imorgon blir det som vanligt vilodag, matte ska springa i skogen och sedan tvätta hela kvällen, så Maxim får vara ensam med gräset, tror nog han blir nöjd med det. Börjar bli riktigt fin i hullet nu också måste jag säga. Till och med lite knubbig och det får han gärna bli.

Det Postiva: Ögonblick
Det Negativa: Glappande yttertöm och fel position

Flying high above

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0