Så jäkla underbart!

Idag var en fantastisk ridtur. Fick äntligen till och besökte den berömda "Lagunen". Den ligger en bit bort och på andra sidan stora vägen så sällskap är ett måste för oss, dessutom är det delvis väg genom ett samhälle med mycket saker för en liten häst att titta på. Vi fick idag sällskap av Maxims favoritisis och den bruna arabtjejen som går på sommarbete rätt så nära Lagunen, henne mötte vi på vägen så hon kunde visa oss rätt.


Svalkar benen :)

Maxim var superduktig idag. Vi hängde i rumpan första biten på asfaltsvägen, blev omkörda och sedan mötte vi även en bil som kom i lite högre fart. Han stirrade upp sig lite, men det gick bra. Mest rädd blev han nog för de nya höbalarna som ligger fint vid vägkanten och att ryggsäcken som jag hade gjorde konstiga läten, men sedan kunde jag spänna till den så den satt perfekt och då gick det att trava utan konstiga ljud också. Kom över stora vägen utan problem och möte upp våran vägvisare. Blev mycket skritt, men även lite trav. Red på cykelbanor och förbi en skola och Maxim bara lunkade på, reagerade några gånger på gatbrunnar, men höll sig på sin plats i ledet. Sedan kom vi till skogen och slingrande små stigar som var helt underbara och på en stig fanns små "terränghinder" också, vi testade att trava över några och vad jag vill rida dit igen och hoppa med honom, verkligen perfekta vägar.

Sjöhästar :)



Till slut kom vi fram till lagunen, några som var där med sina hunder, men det var okej att vi delade. Hade med mig badkläder och hade tänkte bada också, men vi behöll sadeln på idag och Maxim fick doppa sig upp till magen. Nästa gång ska jag våga mig på att bada tillsammans. Han älskar verkligen att vara stå och plaska och doppa mulen i vattnet, lilla sjöhästen <3


Sötöron <3

Sedan red vi hem också, hoppade av en sträcka och ledde då både Maxim och islanningen var lite trötta, mer trafikträning blev det på slutet också då det kom en del bilar och åkte om på lilla asfaltsvägen, men så länge han fick stanna och kolla på dem när det åkte förbi så gick det bra, jag klappade och pratade och han verkade fatta att det inte var farligt. Återigen, så himla skönt att det börjar ordna upp sig även om det kommer ta lång tid innan jag rider eller promenerar honom själv i trafik. Tur att vi har några vägar som vi kan rida själv också. Maxim blev lite avsvampad och sedan ut och beta, tror också att han var mycket nöjd med dagens tur. I och med dessa två dagars lite hårdare arbete blir det till att vila imorgon. Matte funderar på att åka på inköpsrunda, men vi får se hur det blir. Tyglar är ju det enda jag verkligen behöver.


Spanar

Det Positiva: Underbara upplevelser
Det Negativa: Bromsar

Memories for a lifetime

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0