Kataträning

Söndagen började med att cykla till stallet och pyssla en snabbis med Maximen som verkade nöjd med att gå i hagen och käka gräs. Sedan cykla vidare till Dojon, så 1,5 mil cykling innan dagens träning ens börjat!

Lollo och jag ville ha lite expertråd av Anders så idag blev det träning mitt på dagen istället för kvällen. Vi brukar ju mest köra kata på söndagar och förra söndagen kände vi oss väldigt vilsna och osäkra och inget blev riktigt bra. Så för att rätta till det hela så fort som möjligt fick vi hjälp idag.

Vi började med 7:an och körde den i en roll tills Anders var nöjd och då bytte vi roller och körde tills han var nöjd igen. Efter varje omgång fick vi kommentarer om vad vi skulle tänka på. Mycket detaljer, men det var himla bra. När jag är uchitachi ska jag tänka på ha svärdet nära kroppen när jag går upp i jodan och spetsen ska vara i höjd med handtaget och inte dippa den. (Vet att det blir väldigt tekniskt nu, men för mitt eget minnes skull). Som shitachi, ska jag tänka större Do-hugg och gå mer framåt än åt sidan.

Vidare till 6:an på samma sätt. Där ska jag vara snabbare i "attackerna" i båda roller. För shitachi med att hota kote och att göra suriagi-kote snabbare och mer tydligt (större hugg) som uchitachi. Den kändes hyffsat bra på slutet ändå, vi ska jobba några gånger själva nu och sedan ska vi ha fler sådana här pass med Anders. Tre månader kvar nu... Och om man övervinner det stora hindret och kommer vidare till katan så skulle det vara skönt att känna att man inte behöver oroa sig för detaljer.

Blivit mycket kendo denna helg. Igår jobbade jag ju först och sedan åkte jag direkt till ryd där vi hade tränarmöte i ganska många timmar. Lade upp terminen lite, diskuterade planer, pratade mål, lagade middag (mumsig kycklingsallade med bacon och fetaost) och sedan avslutade vi med lite filmtittande. Mycket trevligt.

Kendodominansen bröts lite idag då jag följde med Lollo hem och vi planerade andra äventyr. Snart, snart kan jag berätta om det hela, men vill att allt ska vara så klart som möjligt först. Kul ska det bli i allafall och en dröm som blir sann.

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Mentala hjärnspöken

I can and I will

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0