Kaichi

Dags för tränings-torsdag. Blev faktiskt en liten prmenad med Maximen också innan jag hann med ett mellanmål och cyklade till kendon.

Inte det bästa passet som jag varit med om. Fokus låg på mjuka handleder (en av mina svagare punkter) och kaichi-tekniker (som bygger på mjuka handleder och som jag aldrig riktigt kommit överrens med). Började med att jag inte ens kunde snurra shinaien och varva hand, men det var väl ändå lite av ett lågvattenmärke. Fick några gånger in känslan på hur en kaichi ska kännas i allafall och kunde nyttja kraften från mottagarens shinai. KAichi betyder ungefär "byta sida" och detta gör man med hjälp av att utnyttja mottagarens hugg till att få sin egen shinai att svänga runt och hugga på öppningen.

Vi gjorde en hel radda med mer eller mindre underliga kaichi-övningar. Kaichi-Do, Kote-Kaichi-Men, Do-kaichi-Men, Seme-Do-kaichi-Men. Försökte oss på kirikachi med kaichi och sedan att båda skulle hugga på de sneda huggen. Ja, ni hör, underliga övningar. Har insett att jag inte fungerar så bra på pass med mycket nytt och konstigt, jag tänker för mycket, vill för mycket och spänner mig för mycket. Men övar man inte så blir man inte bättre.

Körde ji-geiko på slutet, först mot Lollo, sen Anders och sedan en sista mot Lollo igen. Den första var väl hyffsad, men var inte riktigt på hugget och blev lite passiv. I den andra började jag tänka för mycket och blev ännu mer passiv. Och tja, den sista tänkte jag nog inte så mycket i, men det hände inte så mycket ändå. Så något missnöjd med dagens träning, men får smälta och reflektera lite och så kör vi mer rustning på torsdag igen. Söndag är planen att köra lite kata vid lunchtid, Anders och Lollo ska hålla en svensexa så efter den ska jag också åka till Dojon och så ska Anders hjälpa oss.

Vi fikade med kladdkakan som var över från min syjunta efteråt, mådde lite smått illa av allt socker. Cyklade hem i en fin kväll i allafall.

Det Positiva: Svettas
Det Negativa: Uppsvälld.

If you need me now

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0