De fina gula <3

Pust, hemma igen, eller ja, kom hem vid fyra och då däckade jag i soffan, helt utslagen i två timmar. Masade mig sedan upp och åkte iväg och tränade. Återkommer till det i senare inlägg. Nu till helgens stora händelse. SM för fjordhästar i Västervik. Jag kom inte riktigt iväg i så god tid som jag hade velat, men hann i allafall fram tills SM-dressyren startade. Fick fatt på Ulla och lade in packningen i deras hugvagn där jag skulle bo.

Sedan in i ridhuset och hålla tummarna. Io, Maxims morfar hade gått bra på förmiddagen och placerat sig 4:a i värmningsklassen. Nu i Sm-klassen gick det också bra, men han var nog lite trött och inte riktigt på hugget, de hamnade på en 10:e plats tror jag i slutändan. Kanske blir det bättre nästa år när det fått ladda på ett annat sätt.

Det fanns många fina ekipage att titta på. Min kamera är dock för kass för ridhuset så några dressyrbilder blir det inte. Jag missde dessutom ritterna som gav en 1:a och 2:a placering, lite surt, men vi sprang ut och kollade precision istället. På 3:e plats kom ett ÖFF-ekipage, Josefin Söderlund och Fiona, dem såg jag i allafall och det såg mycket trevligt ut. Vann gjorde Carolin Björkman och Magne 228, hade så gärna velat se, nu fick jag nöja mig med att snegla på den maffiga hästen på prisutdelningen idag istället.

Precisionen då, det är en gren med fart och fläkt. Det går ut på att man kör sin häst mellan koner, två stycken som står på ett avstånd beroende på vilken bredd ens vagn har, på konerna ligger bollar som man inte ska putta ner. Snabbast med minst fel vinner.


Gunnar Nilsson och Dollar
Och nog var det spännande alltid. Gunnar Nilsson var med även i år med sin Dollar som nu uppnått den förnämliga åldern av 22. Inte illa. De slutade på en 2:a plats endast slagna av ÖFF Elin Anderson med Filippa. Hej vad det gick, vad den hästen kan springa, bitvis såg det lite livsfarligt ut, men kul att det gick hela vägen, väldigt glada miner i ÖFF:s läger efteråt.


Speedhäst

Sedan hade vi då hoppningen idag och så Allrounden som avgjordes. Allround är en klass där hästen tävlar i Brukskörning, Precisionskörning, Dressyr och Hoppning. Dock lite snäppet lägre klasser än SM klasserna. t.ex går Allround Dressyren i LB:1 och SM Dressyren i LA:1, samma med hoppningen Allround i 80 cm och SM i 90 cm. I allafall, för varje gren delas det ut poäng och den med mest efter sista grenen vinner. Mycket prestigfullt att vinna och en gren som verkligen visar upp hur allsidig fjordhästen är. Inför hoppningen var det spännande väldigt tätt med poängen och 8 av 10 startande hade en teoretisk chans att vinna. För ÖFF:s del låg hoppet hos Team Brunnstorp och hingsten Cheen Femtio, Team Kvarngården med hingsten Torps Gusten och temet kring Mirexo. Alla fina hästar med mycket meriter bakom sig, desstuom låg Allman också på bra poäng (jag har också för mig att han gått medelsvår hoppning för ponny tidigare i sitt liv så hoppningen är han duktig på). Spännande in i det sista var det, men det slutade med att Allman och Michaela Rautio vann Allrounden 2012, tvåa blev Madelene Malmgren och Vilmer (en annan ryttare att beundra, tre hästar hade hon till start i SM och jag tror att hon startade alla grenar om man ser över hela helgen Allround med Vilmer 2:a totalt och delplaceringar i de olika klasserna, Hoppning med Chalander och Victor, Bruksridning med Victor och Vilmer (3:e plats med Victor), Dressyr med Chalander). På tredje plats kom då Cheen Femtion och Team Brunnstorp och på 4:e plats Torps Gusten. Härligt när det är jämt i toppen, blir spännande att titta på då.


Allman och hans ryttare!
Sedan var det då SM-hoppningen kvar. Blev också spännande med tre till omhoppning, förra årets vinnare Elin Holmgren på Sol Grönkulla, ÖFF:s Sofia Dahlgren och Hubert samt en tjej från Dala-Gästrikelokalförening på en häst som hette Corall. Det slutade med ännu en seger för Sol Grönkulla, ungefär en halv sekund snabbare än Sofia och Hubert. Jag tyckte det var väldigt nervöst och vågade kanppt titta när det var Hubert och Sofias tur i omhoppningen, huva vad fort det gick.


Hubert!

Torps Gusten

Edwin och Sara vann den öppna hoppklassen!
Sedan var det ju öppna klasser och värmningsklasser hit och dit också. Hann inte så så många av dem, men jag såg den öppna hoppningen som Sara och Edwin vann! Så himla kul! Speciellt med allt trassel som var (Sara gjorde tre starter på 20 minuter och att då kunna gå in och vinna i hoppningen var himla bra gjort!).

Och just det, Brukskörningen och Bruksridningen var ju på Fredagen. Bra dag för ÖFF i körningen med en vinst för Cheen Femtio och en 3:e plats för Torps Gusten. Gusten kom även 4:a i bruksridningen. Allt som allt gjorde alla framgångar hela helgen att Östergötland återigen fick med sig Luddes vandringspris för bästa lokalförening. Näst år återstår det att se om vi kan behålla det i länet. Vi ska tillsammans med Mälardalen anordna SM:et nästa år, ska blir mycket spännande.


Delar av bästa lokalföreningen.

Annars har helgen bestått av att träffa mycket människor, ha grillkväll, äta ostkrokar och kolla på fina fina hästar. Kan ju säga att suget efter att tävla har kommit tillbaka och jag längtar tills jag ska sätta igång Maxim igen och åka ut på lite saker. Kanske är lite väl att försöka kvala redan till nästa år även om jag ska göra ett försök i bruksridningen, men annars så har vi många år på oss hoppas jag. Hur jag nu ska klara av att åka med en häst när jag blir helt däckad av att bara åka själv återstår ju att se.

Nu börjar min nattvecka så några timmar till får jag nog se till att vara vaken, ska nog bädda ner mig i soffan och kolla på lite serier.

Det Positiva: Fjordingar överallt
Det Negativa: Huvudvärk

Flying high above

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0