Terminens första riktiga träning

Första officiella fortsättarpasset var det i torsdags. Det var riktigt många som dök upp, så det var roligt. Vi körde igenom alla grunder, det vill säga började med att gå över salen och sedan jobbade vi oss vidare med hugg, attacksteg, olika tekniker och avslutade med ji-geiko. Ett rätt så bra pass kändes det som, lite ofokuserad ibland, lite trött på slutet, men ibland så glimmade det till.

Som sagt började vi med att gå och hugga utan rustning, det var väl inga större konstigheter riktigt, men det var jobbigt som vanligt. När vi sedan kom till attackstegen blev det mest stelt och konstigt, mest för att vi skulle ansträna oss och glida med högerfoten först, när vi sedan lade på hugg så skulle glidandet och den uppåtgående rörelsen i hugget komma samtidigt och eftersom man skulle vara snabb så blev det lite jobbigt, men mer handleder är det som gäller.

När vi fick på oss rustning blev det mer fokus på Stora Men, ibland tyckte jag att jag fick till det, men jag fick aldrig någon riktig känsla för det stora-Men vi gjorde i den första omgången. Sedan fick vi en rolig övning, Men-attack, direkt attack migi-Do och sedan ännu en attack på hidari-Do och så Men igen vidare över salen. Jag fick känslan iallafall, ibland kanske jag drämde på lite väl mycket, men de satt ganska bra ändå. På Do behövd ju lite mer kraft, tror jag börjat mesa lite. Vi gjorde även kirikachi där mottagaren ska leda tempot, vilket inte gick så bra, men övning ger ju färdighet. Dock tyckte jag att mina sairu-hugg var ganska bra, lite av kraften från Do-huggen stannade kvar kändes det som. Sedan fick vi också köra kote-Men vilket också kändes bra vissa av gångerna, försökte tänka handleder och inbillade mig att det blev rätt så bra.

Blev sedan några ji-geikos mot slutet, alla skulle ha lite olika fokus beroende på vilken nivå man befann sig på och vem man mötte. Hade man inte tränat så länge så skulle man attackera och attackera och de som var lite mer erfarna skulle inte blockera något, kontring eller inget. Det gick ganska bra i början, den första körde jag mot Anders och då hade jag fortfarande lite ork, försökte också göra lite oväntade saker, mest för att testa. Även i den andra ji-geikon hade jag lite ork och försökte testa lite även om det var svårt. Den sista var väl inte mycket att hurra för, kom lite in i att blcokera ändå, speciellt i vändningarna, kanske för att jag inte vill ha en väldigt mycket större människa inmosad i mig. Sista övningen var två stora perfekta Men, det blev okej hugg, godkända, men inte den bästa känslan jag haft. Sedan blev det stretching och lite prat. Kändes bra att vara tillbaka i dojon, blir städdag på lördag-förmiddag och kanske träning på söndag som planen ser ut.

Det Positiva: Många som tränar
Det Negativa: För liten lokal

Efter träningen kollade jag mobilen och hela världen rasade ihop...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0