Något slags 2011

Jag tänkte som alla andra försöka sammanfatta året som gått. 2011 har innehållit höga toppar och djupa dalar.
Men jag väljer att fokusera mest på allt det underbara och positiva som har hänt och gå vidare från det som varit jobbigt. Eftersom mitt liv ser ut som det gör, så gör också den här årskrönikan det, uppdelat, men ack så innehållsrikt.

Kendo/Träning
Kendo fortsatte att vara en stor del av mitt liv och träning över huvudtaget blev något mer frekvent och vanligt än någonsin tidigare. På gott och ont. Under våren tränade jag både intensivt och mycket och kom in i en djup svacka, en svacka som det var väldigt svårt att ta sig upp ifrån. Pressen ifrån mig själv blev för stor helt enkelt, men med hjälp av goda vänner och Iaidon så tror jag att jag räddade mig själv från att bränna ut mig på kendon. Nu mer är jag försiktig och jobbar med att träningen ska vara rolig och något jag vill och inte ett måste.

Det blev några tävlingar, Sugo i februari, min bästa tävlingshelg hittills, då jag gick ur poolen i båda klasserna och tog poäng jag är stolt över. Den helgen är oförglömlig på många sätt. Taikai i maj, mitt i djupaste hålet så min insatts där vill jag helst glömma. Det var också i den vevan jag och Lollo åkte på Sumi Seminar och jag insåg hur trött jag egentligen var på kendo. Jag tog i allafall mitt förnuft till fånga, tränade mindre kendo, kämpade mig igenom sommaren och när augusti kom var jag redo att fokusera igen. Att våga kämpa för något man verkligen vill är svårt, för om man inte skulle klara det blir fallet så mycket hårdare. I mitten av oktober kom årets höjdpunkt. SKO, tävlingen gick helt hyffsat, men fokuset, allt jag kämpat med under året, låg på graderingen. När den var över och allt gick vägen. försökte jag få mig själv att inse att jag faktiskt var tillräckligt bra, för den här nivån, men mest av allt kändes det tomt. Vad som väntar under 2012 återkommer jag till i ett senare inlägg.

Hästarna
Under våren red jag Hampus ungefär så mycket som jag hade tänkt, vi kom ut på lite tävlingar, kom till och med tvåa i en brukstävling, men väldigt få straffpoäng, det var höjdpunkten på vår tid tillsammans, så bra som han gick då har han aldrig gjort på tävling tidigare eller senare. Vi red också ihop lite godkända protokoll i LC-program. Även Joker och jag provade lyckan på tävlingsbanan, både i bruksridning (något U fick vi, men inte helt fy skam) och dressyr, LC och LB med godkända procent och jag fick tillbaka lite av lusten att rida ordentligt med en häst som gick så fint :)
Årets hästäventyr blev Fjordhäst-SM med Jossan och Joker, jag var med som hästskötare och allt-i-allo. Det var otroligt roligt och jag är så glad att vi fick uppleva det tillsammans.
När sommaren led mot sitt slut gjorde Maxim entré i mitt liv och jag blev hästägare (och bilägare nästan samtidigt). Hampus och jag avslutade med en brukstävling tillsammans och han flyttade till Söderköping. Maxim och jag fann oss snart tillrätta med varandra och red ut i skogen med Jossan och Joker som sällskap, vi tränade även en del tömkörning. Hubertusjakten blev den aktivitet vi tog oss ut på tillsammans. Efter det försämrades Jossans hälsa ganska drastiskt och så är det tyvärr fortfarande, man hoppas och håller tummar, men just nu finns ett stor behov av sällskap som kan rida på en yster Joker, jag känner ofta att jag vill hålla igång båda ordentligt, men varken tiden eller orken finns till det, tyvärr.

Allmänt
Lite kort, 2011 var året när:
-jag fick fast jobb
-höll på att bränna ut mig på nattarbete
-åkte på bilsemester med <3
-blev sambo med världens bästa Johan
-såg mindre av min familj än jag velat

Det är nog allt jag orkar skriva för ikväll.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0