Härstisarna

Det har inte blivit så mycket gjort med hästarna i slutet av veckan. I torsdags blev Maxim vaccinerad, sedan fick jag jobba över lite, det blev mörkt och jag skulle träna senare på kvällen så Joker fick också vila. Idag hade jag tänkt gå promenad med de båda, men återigen blev det lite övertid, åka och handla spån och när jag kom ut så kände jag att jag hellre ville mysa i stallet.

Eftersom jag de senaste åren varit ansvarig för det kosmetiska hos hästarna, det vill säga deras manar beslutade jag mig för att göra dem extra fina och klippa bort lite spretande testar. Började med Joker som var överallt och ingenstans idag, rastlös, plockig och allmänt jobbig. Understimmulerad, två pass ska det bli i helgen, på båda hästarna, det behövs för oss alla. Till slut blev jag tillräckligt nöjd och Joker fick bo i boxen istället. Maxim fick också en putsning och det gick betydligt bättre, lite jobbigt när man kom nära öronen, men restan av manen stod han fint stilla. Sedan fick han nyströdd box också, han skitar ner betydligt mer och fortare än Joker som får vänta några dagar till på nytt spån.


Filuren <3

Stallhusse kom ut en vända och vi pratade lite, Maxim ville väldigt gärna umgås, söthästen. Jag undrar om hästarna känner av förändringen och hur vi alla mår för tillfället. Det känns lite som det, samtidigt som det är ungefär så här det sett ut i stallet under hösten, bara det att vi hållit hoppet upp någorlunda. Men som sagt, imorgon väntar avspringningspass med Joker och en tur med Maxim, vill han springa så får han, är han matt efter sprutan så tar vi det lugnt. Sedan blir det hopptur i skogen med Joker på söndag och tömkörning med Maxim, bara att hålla tummarna att underlaget är okej.

Nu ska vi se hur långt planen håller, det kan ju hända att det skiter sig igen.

Det Positiva: Stallet
Det Negativa: Dipparna

An angel in the sky.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0