Goaste Joker och Galen Maxim

Tre minusgrader och lite småsnö på marken, åh vad jag ville gå tidigare från jobbet och rida i solljus idag. Men så blev det inte riktigt, dök upp saker att göra mest hela tiden och men tillslut kunde jag med gott samvete byta om och styra bilen mot stallet. Resten av veckan kommer jag, hastigt och lustigt på grund av magsjuka att jobba natt, så då blir chanserna till solritter större, bara vädret vill vara på min sida.

Hann i allafall rida Joker medan det fortfarande var skymning. Red på vallen och försökte jogga ur honom lite av överskottsenergin då det blir uteritt på onsdag med mitt nya ridsällskap, han behöver ju inte vara en tickande bomb, det räcker gott och väl att han är sitt vanliga pigga jag. Han kändes i allafall superfin och energisk, lite skrittarbete blev det och sedan mest trav på volter och flytta lite innåt/utåt. På slutet travade vi på en 8-volt och det kändes riktigt bra, jag kom upp lite med blicken och vi hade bra fart så handbromsen låg definitivt ur. Det bästa av allt var att vi satte två perfekta halter från ordentlig trav till stillastående och sedan tillbaka till rätt så ordentlig trav igen. Inget skrittmesande som det gärna blir. Tror vi båda var lite på hugget. Han fick naturligtvis galoppera också, eftersom jag red på vallen blev det lite raksträckor i galopp och då blev han nöjd och frustade för sig själv. Maxim sprang med i hagen när vi red på långsidan närmast den.


"Jag är söt i allafall, eller hur matte?"

Sedan var det ju Maxims tur också, som ville leka tonåring idag tror jag minsann. Longering blev det, också det på vallen då underlaget är bäst där. Vi har ju ridit där förut, men aldrig longerat så kanske det som satte käppar i huvudet på honom. Springa skulle man minsann, bara i vänster varv helst och lyssna på matte? Aldrig i livet! Nej, bitvis gick det ganska bra, men avsaktningar och halter var speciellt svårt idag, på slutet blev jag lite trött på honom och röt till och då skärpte han sig och lyssnade bättre. På hemvägen så övade jag lite att stanna och ptrooa och då lyssnade han lika bra som han brukar.

Ska bli riktigt kul att komma ut med dem på onsdag, blir (förutom den lilla skritturen med Johan) 2,5 månader sedan de sist var ute på riktig tur tillsammans.

Det Positiva: Dressyrande
Det Negativa: Kalla fötter

Flyg fågel, flyg!

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0