Bilister och promenad

Idag blev det en rask skrittpromenad ner till sjön, ungefär 20 minuter fram och tillbaka. Det var ungefär vad jag orkade med, jag unnade mig nämligen lite massage på Campushallen efter jobbet och innan stallet idag. Jäklar vad det tog, var helt snurrig när jag gick där ifrån och huvudvärken kommer och går, ibland blir jag yr och nu börjar musklerna göra lite ont också, men vad lätt i rygg och axlar jag kände mig när jag gick ut därifrån! Har två gånger kvar på förra årest friskvårdsbidrag, som jag måste använda innan mars är slut, och då har jag inte rört årets pengar, så mer massage ska det bli.


Maxim var i allafall pigg och glad, tittade sig nyfiket omkring och en gång stannade han och blåste upp sig och stirrade in i skogen, någon sekund senare brakade det till där inne, men han stannade snällt kvar vid min sida. På hemväg kom det en bil och körde om oss, jag hade buntat på oss reflexer, men hon såg oss inte och körde rätt så fort. Så Maxim blev lite stressad och då jag bara hade grimma och vanligt grimskaft slet han sig och sprang efter bilen. Lite panik där, men försökte hålla mig lugn och ropade på honom, prooade och försökte få koncentrationen på mig istället. Han stannade efter ungefär 20 meter och vände och kollade vart jag hade tagit vägen. Så jag kunde gå fram och ta honom igen. Bilen hade också stannat och kvinnan som klev ur var lite förtvivlad, hon hade suttit lite i sina egna tankar, snön hade bländat och då hade hon inte sett oss. Funderar på varningsblinkers bak i svansen. Jaja, gjort är ju gjort, hade hon skadat min häst så hade jag nog varit mer arg, nu frågade jag istället om hon kunde låta bilen gå så att vi kunde gå förbi och visa att den inte var farlig, så då fick vi gå några varv, första gången smög han förbi på utsidan om mig, men sedan gick det bra, har nu också pillat in en till aktivitet i helgen när syster kommer, här ska det biltränas under kontrollerade former med både förare och ryttare som vet vad man gör. Sedan gick vi in på avtagsvägen upp till stallet och stod där när hon körde vidare.

Imorgon planerar jag en tur med i allafall lite trav så att han inte är helt på tårna på fredag när syster kommer. Sedan blir det aktiviteter hela helgen. Förhoppningsvis så kan vi rida ut på båda en av dagarna, vad jag vet nu fredagen, sedan ska vi försöka tömköra på lördagen har jag bestämt och om det går bra med draglinorna kanske även släpa en bom eller två. På söndagen tänkte jag mig en tur ut i skogen med lite fotografering och att syster ska få rida Maxim också, det är också där jag tänker mig att vi klämmer in bilövandet. Men vi får se hur det blir, beror lite på hur Joker är ledig, när lördagens gäster åker hem och så.

Det Positiva: Glad häst
Det Negativa: Snabba bilar

Fly on the wings of love.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0