Flyttlass

Naturligtvis har min kamera legat i jackfickan hela dagen och inte kommit till användning alls. Nää, men tio timmars stalldag ska vi nog kunna berätta i text istället.

Började dagen med att hämta den hyrda transporten och köra ut till gården. Släppte ut hästar och gav dem frukost. Sedan tömde vi boxen och packade in höet, städade sedan silageförrådet och packade in det mesta från sadelkammaren ut i bilen och så städade vi foderkammaren också. När vi sedan promenerat ner till sjön i det fina solvädret och suttit på bryggan en kortis så hade även Ulla och Totte anlänt och det var dags för oss att åka vidare. Maxim blev lite avborstad och sedan lastade vi, gick på utan tvekan som alla andra gånger även om han var lite orolig och tyckte det var konstigt att åka själv med en massa hö.

Anlände till det nya stallet på utsatt tid och blev mottagna. Maxim fick komma in i sin nya box i ett ganska tomt stall. Bestämde att vi skulle släppa ihop honom med en av hagkompisarna som precis skulle iväg på ridtur och så tar vi det stora ihopsläppet med alla fyra imorgon. Så Maxim fick lite hö att tugga på medan jag och Johan bar foder och packade in alla saker. Det tog sin lilla tid och vi var klara lagom till att hagkompisen var färdigriden. Maxim var nyfiken och rätt så pigg, men det gick relativt bra att leda honom, all träning har gett resultat. En gång blev han lite rädd och fick snurra ett var kring mig. Sedan så släppte vi dem i en trevlig hage med mycket gammalt gräs (egentligen ska de gå tillsammans i en annan, men blev lite speciel idag i och med att bara de två skulle gå ihop). Maxim var lite spänd och busig och sprang rätt så rejält omkring (hagkompisen åt gräs och brydde sig inte så mycket om vad Maxim höll på med). Jag önskar så att jag fått hela uppvisningen på film, men jag ska försöka beskriva den för er. Men jäklar vilken snygg fjording jag har! Han fick många komplimanger idag av alla nya människor och det värmer i mattehjärtat och som han rörde sig i hagen idag kan jag inte annat än hålla med. Svansen rätt upp och så sträckte han ut i en trav som jag kanske har anat, men aldrig lyckats få se på riktigt. Han såg ut som en rikigt läcker ridponny (plus en massa ludd). Ibland övergick han till en bockgalopp också och så sprang han omkring och höll på ett tag, när han lugnat ner sig och i allafall smakat på gräset lämnade vi honom i fred och åkte och hämtade hinder. När vi packat in dem i ridhuset så tittade vi till honom, men då var huvudet begravt i en grästuva och han ville inte komma till matte vid grinden.


<3

Vi pysslade lite till i stallet och lämnade tillbaka transporten. Planen var att vara med vid insläppet, dels för att se lite hur det går till och sedan för att ta in Maximen själv första dagen. Ska även åka ut imorgon bitti och vara med på utsläppet/ihopsläppet. Allt gick bra, lite stark och dragig, men han ville inte släppa hagkompisen för långt framför, sällskap ska det vara. Sedan hade de lösa insläpp från hagarna så vi hjälpte till att ta imot i stallet och stänga boxdörrar. Många hästar var det och tid kommer det ta att lära sig namnen på alla, men tillslut ska det nog sitta, få gå och plugga någon kväll när alla hästar står inne. Tillslut så lämnade vi Maxim med kvällmaten, han var betydligt lugnare och hade börjat äta lite smått, nu ska jag bara få bekräftat att han fattar hur han ska dricka från vattenkoppen också så är vi i hamn.

Alla människor och hästar jag träffat idag verkar trevliga så det kommer nog att bli toppen, även om det tar ett tag att vänja sig. Imorgon blir det två vändot ut. Först på morgonen och ihopsläppet, sedan en sväng på eftermiddagen, tänkte att han skulle få bekanta sig i ridhuset och springa lite lös. Får se hur det går.

Det Positiva: Allt flyttat
Det Negativa: Lång dag

Future

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0