Stormhästar

Eftersom Maxim fick gå så mycket i helgen och även innan det, lade jag in en vilodag på måndagen och sedan har han ju sin vanliga vilodag på tisdagen. Men på onsdagen var det dags för lite jobb igen, jag satte på selen igen och gick ut på ridbanan för att öva lite, även draglinorna fick följa med. Kände att vi behövde befästa den bra upplevelsen från lördagen, men inte börja med något nytt. Höll nog på i ungefär 20 minuter, tömkörde lite först och övade på att stå stilla medan matte trasslade ut tömmar. Sedan tömkörde jag i båda varven, lite på en volt och övade lite halter och att han skulle stå stilla olika länge. Knäppte av tömmarna sedan och satte på grimskaft så jag kunde leda med draglinorna fastsatta. Så promenerade vi omkring lite och vände åt olika håll, gick superbra! Han följde efter så fint, tror att vi ska våga med tömmarna nästa gång, gick sedan till stallet med draglinorna på, då lät det lite annorlunda så han spände sig lite mer, men bara så att han sneglade bakåt lite, superduktig verkligen!


Lurvbollen och jag :D

Sedan blåste det halv snöstorm under torsdagen, hästarna sprang mot grinden redan då jag svängde in bilen upp på stallplanen. Så jag gjorde stallet och så fick de lite extra halm att mumsa på under natten, främst för att hålla värmen, så väldigt kallt det bestämde sig för att bli.

Idag så trotsade jag minusgraderna och red ut i skogen. Solnedgång följt av månsken och stjärnklart. På det en häst som stegar på med spetsade öron, livet blir rätt mycket bättre, trots att tårna nästan fryser till is. Vi skrittade ganska mycket, övade lite halter som satt som en smäck idag, stannade nästan enbart för sätet! Sedan så travade vi några snuttar också, där är avsaktningarna något vi får börja jobba med. Jag försökte annars tänka på var jag befann mig, räta på mig och driva fram till handen, han var lite pigg idag, men bitvis fick vi riktigt trevligt tempo även i traven. Även idag blev det lite extra halm till hästarna och så hoppas jag att temperaturen snart når lite varmare grader, det får gärna vara minus så att snön ligger kvar, men som kallas 5 minusgrader tror jag. Skönast att rida då.

Det Positiva: Månsken
Det Negativa: Beslut

Flyger högt ovan molnen

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0