Uteritt med nya vänner

Idag blev det premiärtur med Maximen. Vi fick sällskap av två andra hästar i stallet med tillhörande mattar. Den ena har bott där ett tag och den andra flyttade in i förra veckan. Det är båda hästar som Maxim inte går i hagen med, så han var väldigt nyfiken. Väldigt snälla hästar var det även om den ena i början inte verkade gilla Maxim, han gjorde inget, mest såg sur ut, men när de fått nosa lite tror jag det blev bättre.

Vi var ute i ungefär 45 minuter, mest skritt med ett par korta travsträckor, för min del kändes det som en lagom tur och jag tror att Maxim också var nöjd. Han blir varm väldigt fort i sin långa päls och dessutom är han ju ovan vid att vara den som går långsamast så han fick anstränga sig lite för att hänga med. Tror nog också att huvudet blev lite trött efter ett tag av alla nya intryck. Han skötte sig exemplariskt hela turen i allafall. Mycket fanns det att titta på också, konstiga gårdar med många bilar och lite annat som stod längs med vägen. En gång fick han ta mod till sig och gå först eftersom alla tre hästarna såg något och blev lite tittiga. Lilla bebisen klarade det efter lite uppmuntran.


Maxim utanför sin nya box :)

Hemma igen var han lite svettig, så jag hoppas att pälsen böjar ramla av i lite större mängder snart, blir skönt att börja jobba honom ordentligt. Imorgon blir det förmodligen vila, ska dit och pyssla lite och fixa fodret+mocka, men sedan är det kendoträning och årsmöte som gäller på kvällen. Onsdag och Torsdag ska jag försöka rida i allafall, på torsdag blir det på förmiddagen i förhoppningsvis sol för sedan ska vi iväg til hästtandläkaren på eftermiddagen. Sedan återstår det att se vad tandläkaren hittar på och hur ridningen blir i slutet av veckan.

Det Positiva: Ridsällskap
Det Negativa: Mörker

Light up

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0