Denna veckas kendo

Jag har faktiskt uppnått träningsmålet på två pass i veckan denna vecka, och kanske blir det tre beroende på hur söndagen ser ut.

Först i tisdags så var det sjukt många människor på passet, fjorton stycken, plus mig (som mest fick gå vid sidan av) och Anders. Lite för trångt i lokalen, men det gick med nöd och näppe, fick en shinai i ögat vid ett tillfälle, men det gick bra.

Vi övade på fotarbete och sedan börjades det även med attacksteg, bra träning, så mycket svårare att göra attacksteg för sig utan hugg och någons rustning att hugga på. Har väl egentligen inte så mycket mer att säga, kände att jag kunde sempaia lite i allafall, såg några saker, men inte lika mycket som veckan innan.

Idag blev det extrainsatt katapass, special för de som kunde kata 1-7. Vilket vi insåg när vi räknade efter var typ sex personer i hela klubben, så det blev tjejkata med tre tjejer. Bra att köra igenom dem allihopa var det i allafall, jag räknade efter och kom fram till att jag inte kört ordentlig kata sedan november typ. Nu ska vi försöka hålla igång under våren och ha öppna katapass för alla, men man vill ju gärna känna att man har lite koll själv också.

Det gick hyffsat bra med katorna för egen del, lite problem med avstånd och att hålla sig i mitten, så mycket sådant att jobba med. Fnissigt och trevligt blev det i allafall. Sedan dök Anders upp och vi hade tränarmöte som avslutning på kvällen. Vi pratade om fokusen, våra individuella mål och hur vi ska få med så många som möjligt på Sugo. Många planer och förhoppningsvis ror vi det hela i land. Imorgon ska jag göra ett utkast till mitt torsdagspass tänkte jag, så jag har något att börja med.

Det Positiva: Alltid kata
Det Negativa: Lust, ork, fokus

Splittrad, delad, kluven

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0