Pirrigt

I veckan har det blivit mycket stallet, men inte så mycket rida tyvärr. På måndagen var vi iväg på studiebesök med jobbet i Norrköping så det blev sent ut till stallet. Den dagen blev det bara mocka och fodra.

På tisdagen var ju vilodag, men jag var ute i stallet på morgonen och mötte upp hovslagaren som filade på Maxim hovar. Först hade jag tagit ut Joker i hagen, men jag fick ta in honom igen för Maxim blev så upprörd. Först kom matte på morgonen när hon inte brukar komma och så fick han frukost inne, när det sedan svängde in en främmande bil på gårdsplanen var Maxim förmodligen övertygad om att det var en veterinär som kom på besök. Veterinärer är ingen favorit i Maxims värld så han tyckte inte att han skulle vara stilla. Men när Joker kom in och var moraliskt stöd gick det bättre.

Onsdagen blev det lite mer aktivering i allafall. Först så longerade jag Joker på vallen, skrittpromenerade lite först och sedan fick vi till lite trav också, trots det lite dåliga underlaget. Maxim fick sedan en liten promenad ner till sjön i sitt nya fina bruna träns som han passade superbra i. Allt gick bra, mötte en bil på hemvägen, det gick bra, men blev arg på mig själv som spände mig väldigt mycket. Sedan klippte jag manar, blev hyffsat bra, får ta en putsning till på lördag och sedan putsade jag träns och smörjde in träns. Hann med mer än vad jag troddeoch stannade på tre träns kvar, två sadlar (fixade dressyrsadeln tidigare i veckan) och en sele sedan är putsningen klar.

Torsdagen fick Maxitaxin komma ut och rasta sig lite. Det varma vädret gjorde underlaget lite bättre, istället för ishalt blev det lerhalt. Han höll expressfart stora delar av turen, men lyssnade ändå bra, jag försökte mest slappna av och hänga med. Skritt och trav höll vi oss till och det var en mysig tur.


Sötaste ludd-Joker, kommer sakna dig så <3

Idag blev det att ta ut Joker på en sista tur i Älgbosätter. Vi red över stora vägen och snubblade oss fram i skogen. Hittade en spännande stig som jag inte ridigt förut, den var nu upptrampad av islandshästhovar så det var lätt att hitta vägen. Kom bort till en grusväg som leder till isloandshäststallet, har ridit där någon gång med Hampus, men för Joker var det nog premiär för oj vad han började takta och kolla sig omkring. I början av turen var han ganska lugn och loj, men sedan blev det ju äventyr! Dock tyckte han att isisarna var lite läskiga. Grusvägen var perfekt att rida på. Vågade mig på lite trav och galopp också, hoppade över en granruska på hemvägen, jag vågar också ibland! Sedan snubblade vi tillbaka genom skogen i mörkret. Ledde sista biten för jag kunde inte urskilja vad som låg på stigen så bättre att jag gick före så vi inte slog oss halv fördärvade.

Hemma igen blev det putsning, nu vill jag inte se en enda läderbit, men klart blev det och hjälpligt snyggt. Måste få in rutin på att ta hand om grejerna oftare, så svårt är det ju inte. Sedan lyckades jag också backa ner Maxims täcken och schabrak i en ikea-kasse och även grimmor och longeringsgrejer i en annan. Resten blir det till att ta imorgon.

Nu har jag slappat i soffan med lite choklad och ska ta och sova snart, gäller att orka med hela långa dagen imorgon. Kameran ligger på laddning så jag hoppas kunna fota en del, eller be Johan ta några kort på oss kanske?

Det Positiva: Väntan över
Det Negativa: Allt det underbara som försvinner

In my heart you will live forever

Over and Out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0