Galenpanna

Idag var ju planen ridning, men den planen lade jag på is eftersom min häst betedde sig så konstigt. Först så var han lite stirrig i hagen och skulle stå och stirra ut i luften, upp i skogen och ut över åkrarna. Sedan när vi kom in i stallet stressade han, snurrade runt på uppbindningsplatsen och bajsade flera gånger i stallgången. Så först tog jag ut och longerade honom på ridbanan med Joker som sällskap och det gick relativt bra, men så fort vi gjorde halt så var blicken långt bort i fjärran och koncentrationen var definitivt någon annan stans. Jag såg några rådjur längre bort på en åker, men han brukar inte bli så stressade av dem. Jag tänkte då inte ge mig ut ensam, men en promenad tillsammans med Joker skulle nog vara bra, han hade ju redan träns på sig och Joker var lugnt som en filbunke så honom kunde jag ta i grimma.


Han fortsatte och stressa när vi gick, hoppade till för något och försökte fly, men jag var med och han kom inte förbi mig. Sedan gick han och fnös och kollade in i skogen, lyssnade bra på mig ändå när jag bad om saker som att stanna, men sedan var blicken någon annan stans igen när vi "bara" skulle promenera. Jag antar att det var något i skogen/uppe på berget, till exempel vildsvin, men det konstiga är ju att bara Maxim reagerade som han gjorde, Joker lekte farbroshäst och var lugn som en filbunke, försökte mest sno åt sig mat när vi gjorde våra halter. När vi pulast omkring i snön ett tag och kom hem igen var han lite lugnare, men fortfarande lite stirrig i stallet och bajsade igen. Lite svettig blev han också, det är så svårt när man inte vet vad han reagerade på. Glad att vi kom ut på en promenad i allafall och att jag kunde hantera honom från marken, trots att han verkade växa en bra bit på höjden. Snygg som tusan var han i allafall när han sträckte upp huvudet och visade sin vackra hals.

Imorgon ska vi ut på tur så det så, rida långt och länge är planen och förhoppningsvis ska inga bussar kunna förstöra för oss denna gång. Ska försöka hinna med Joker också och ta en lite tur på honom, någon av favoritvägarna.

Det Positiva: Snygg häst
Det Negativa: Stressad häst

Let me see

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0