Snöritt

Idag så blev det ytterligare en första gång för Maxim, förra vintern gick han oskodd, men denna har han skor fram så idag blev det att leta upp broddar och skruva i. Något säkrare på foten blev han, så jag hoppas han ska klara sig från att halka. Resonerat lite fram och tillbaka om jag skulle plocka av skorna, men nu testar vi såhär så får vi se hur det går. Den storfotade hästen kan dock inte ha sina boots i storlek medium, så får se om jag ska köpa större, funkar ju ändå, men när man rider kan det ju var lite bra med skydd ibland.
 
Efter att ha kämpat med broddandet i typ en timme, eller en brodd, tre gick i rätt så snällt, fick jag låna en gängmojäng och då gick den sista i också. Hovslagaren kommer om en vecka så då blir det lättare, funderar på sulor också, idag blev det mycket styltor när han gick i snön.
 
Fint i skogen i allafall.
Vi gav oss ut på vallen med fuxdamen i sällskap, skrittade och travade en kort bit, då hon är skadad och inte igång ännu. Sedan gick vi stigen genom skogen och kom ut på vallen igen. Vänder hemåt och Maxim är lagom taggad, vet inte om det var något djur i skogen eller nått som eldade upp honom. I allafall mötte vi två andra som var på väg åt andra hållet, så fuxdamen slog följe med dem då det var rätt så blött på den delen av vallen, Maxim hade inga större problem med det på ditvägen så jag bestämde mig för att fortsätta, inte ett så klokt beslut i efterhand. Det fungerade fint att rida ifrån de andra, men sedan när vi rider längs med skogen så knakar det till och Maxim flyger i luften, kastar sig ut på vallen och börjar springa hemåt. Jag satt kvar, men stopp på honom fick jag inte, han kan bli rätt så stark. Tillslut, när vi nästan var hemma fick jag stopp, uppspelt häst som fick skritta resten av vägen. Han är nog inte överrens om att han behöver vila sig lite nu. Det här var ju sista ridturen, sätter igång igen efter jul är det tänkt, så lite mindre häst i bloggen framöver, även om det inte kommer att vara helt tyst.
 
Det Positiva: Bättre underlag
Det Negativa: styltor och rädslor
 
Run for your life

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0