Lingonsylt

Tja eftersom vi varit så otroligt flitiga och duktiga så måste jag ju göra ett inlägg om lingonsylten också. Johan och jag skulle ut på svamptur, det slutade med tillräckligt mycket svamp för varsin svampmacka och 2 liter lingon. Tänk vad planer kan ändras. I allafall så togs beslutet att försöka koka lingonsylt. Hur svårt kan det vara liksom. Rotade fram burkar ur gömmorna och googlade fram ett enkelt recept. Så var det vara att sätta igång att rensa och koka.
Rensade
Sockrade
Kokade
Avskummade
Förpackade!
 Resultatet blev bra, såg ut som mammans sylt men smakade lite syrligare, en gnutta mer socker så blir det nog bättre nästa gång. Men den är fullt ätlig och god till det mesta, hittills testade till pannkakor och raggmunk.
 
 Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0