Kendo kata kodachi

Jag lyckades ta mig till träningen i torsdags också. Något ofokuserad och inte på topp fysiskt. Nåja, ska försöka börja jobba med den biten igen efter nyår när terminen drar igång. Att klara 1,5-2 jigeikos innan man klappar igenom är lite i lägsta laget. Vi körde i allafall lite tekniker, en hel del kirikachi och så ji-geiko. Den första mot Pär hade jag en del ork i, sedan blev det väl sådär i den mot Kalle, han fick skrika "mer zanchin" åt mig för att få mig att vakna och jag brukar ändå automatiskt skärpa mig mot Kalle, men så inte idag. Nåja, sedan körde jag mot Lollo, armar som höll på att domna av och inte mycket med det hela, den sista mot Pär igen ska vi inte tala om, huvudet stängde av och även om kroppen fick för sig lite grejer så kan jag inte riktigt ta på mig det.
 
Av med rustningen och för att inte ramla omkull fick jag ta lite mer vattenpaus. Sedan klarade jag av att köra kata. Jag och Lollo körde igenom 1-7 ett par gånger i båda rollerna. Kände att mycket gick per automatik, något att börja jobba med med andra ord. Testade även att köra dem på ett andetag, gick inte så bra. Vi ville leka lite också och tog fram de korta svärden ettan har vi hyffsad koll på nu i allafall. Shitachi-rollen är ungefär som i 1:an för långsvärd hidarijodan, tre steg in och hugga Men med översteg. Uchitachi har det korta svärdet och går in, blockar med svärdet i en "triangel" över huvudet och hugger Men, sedan går man bakåt ett steg och håller svärdet över huvudet innan man går ner i kamai igen.
 
Sedan tvåan då, vilken vi återigen uppfann en egen variant på. Kalle kom till vår räddning och fixade det hela på slutet. Såhär är typ hur det ska vara: Shitach går ner i gedan, Uchitach går in i en något lägre kamai (för att kompensera svärdets längd), tre steg in och Shitachi börjar pressa uppåt, när man känner att man inte kommer längre bestämmer man sig för att hugga och går via waki upp över huvudet och hugger. Uchitachi tycker detta är en dålig idé och blockar, hugger Men, tar sedan tag om Shitachis armbåge och håller fast. Svårt att förklara i text, men jag hittade en video på youtube som kan visa lite bättre:
 
 
 
Just nu lär vi oss rörelserna så får man jobba på finesserna senare.
 
Efteråt blev det bastu, åh, denna bastu. Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men innan jag började träna kendo förstod jag inte förtjusningen i detta bastande, men nu, nu förstår jag knappt hur jag kunde tycka så illa om det. Kanske beror det på att man tränar innan och är uppvärmd, kanske beror det på allt det som händer och sker i den bastun, alla skratt och alla diskussioner. Nåja, trevligt har vi i allafall och det blir alltid lite senare hemfärd då den är igång.
 
Det Positiva: Kendokompisar
Det Negativa: Dålig fysik
 
As if you could be more

Over and Out
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0