Igångsättning

Så har vi äntligen fått börja sätta igång igen efter vilan. Vi tar det lite lugnt och försiktigt. Började i förrgår med lite tömkörning, skritt och trav, gick lite över en bom också och fattade galopp i båda varven. Sedan släppte jag honom lös så han fick busgaloppera över ett sockerbitshinder också, han var mycket nöjd med det hela. Kanske höll på en halvtimme eller så.
 
Igår var vi ute och promenerade i snön, en halvtimme också, för matten orkade inte mer än så, Maxim drog på och ville gå fortare, lite snö ska minsann inte hindra honom inte.
 
Min prins <3
Idag så var det då äntligen premiär för mig i sadeln igen. Nästan en månad sedan sist. Invigde ett rött shcabrak dagen till ära och de nya bootsen som passade bra. Gick till ridhuset eftersom det är den enda möjligtheten i princip, vallen är nog ridbar också, men fyra väggar kändes bra att ha så här första gången. Vi skrittade mest, testade på lite varv på stora mittvolten, vänd upp på medellinjen, red serpentiner, några steg i ryggning, framdelsvändningar och så travade vi ett par varv åt båda hållen. Det kändes bra, blir vila imorgon och så får vi se vad vi hittar på sedan, kanske en ridtur i pulssnö på vallen är lagom på söndag.
 
<3
Rött och juligt

Nu ska vi bara bygga upp lite muskler igen och komma igång, Maxim verkar mycket nöjd med att matte ägnar sig åt honom igen, men lite lugnt ska vi ta det, varannan/var tredje dag blir det vila som det ser ut än så länge.
 
Det Positiva: Älskade hästen
Det Negativa: Medveten om bristerna
 
Love you all

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0