I vinterskrud

Maximen vilar ju och har så gjort i en vecka även om vi båda börjar tycka att det känns som om det är en evighet sedan vi gjorde något kul. Fredag blev det lite pyssel i allafall, slänga in all ren tvätt i garderoberna, inse att jag har alldeles för många schabrak (eller en för liten garderob, smaksak), sedan kapade jag man och svans på lilla odjuret som försökte hitta orsaker till att få ur sig lite energi.
 
På lördagen så blev det att jag kom ut på morgonen då han redan var i hagen. Fixade allt i stallet, strödde lite nytt och lade in lite halm för att försöka få bukt med magen som krånglar igen (mycket bättre idag tack och lov!) sedan blev det ut i hagen och mysa lite, fick några fina bilder innan kameran dog av kylan.
 
Hihi, jag gömmer mig bakom träden.
Med snö på mulen är man allt lite sötare än vanligt
Idag blev det lite mer aktivering, efter att jag mockat och fixat maten tog jag med mig Maximen från hagen och gick på liten promenad. Han var uppspelt, men höll sig bra vid min sida, sedan träffade vi på han fjordkompis som var ute och tolkade med två människor. Mycket märkligt tyckte Maximen, men han kunde gå förbi när de stod stilla, när de sedan kom ikapp igen blev han lite uppspelt, men inte tillräckligt för att försöka sticka iväg. Vi gick in på ridbanan som var full med snö på hemvägen och så släppte jag honom. Han var mest intresserad av att gräva efter mat i kanterna, men lite sprang han när jag bad om det, några gånger blev det galopp och lite bocksprång också, tyvärr var det lite förm ycket snö för att matten skulle kunna hänga med och leka, men som sagt, lite bus blev det. Sedan myste vi ordnetligt i stallgången också innan han fick gå in och äta mat. Matte var nöjd med dagen, varm om fötterna tack vara de nya vinterstallstövlarna från Jula och den nya jackan med stallets tryck på ryggen, undersätllet som jag fick av bästa Johan i julklapp för två år sedan gör också att kylan inte bekommer mig så mycket.
 
Matte det är något konstigt där borta!

Det Positiva: Söthästen <3
Det Negativa: Halka
 
Together we are strong

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0