Handboll i mitt hjärta

Den enda sport (förutom ridsport) som jag tycker är otroligt rolig att kolla på på tv är handboll. Kanske för att det är den enda bollsporten jag själv har gillat att utföra. Idrotten i skolan var egentligen inte kul förrän i gymnasiet (dp fick börja göra annat än fotboll, innebandy och annan bollsport) men jag minns att vi fick lära oss handboll en period i högstadiet och det gillade jag, kanske främst för att jag inte, av någon underlig anledning, var värdelöst på det. Jag har större delan av mitt liv varit väldigt bollrädd, fullständigt avskyr fotboll, en avsky som inte lättade förrän i gymnasiet där vi faktiskt fick lära oss lite på idrotten och inte bara spela match. Jag gillar fortfarande inte att titta på fotboll eller spela det, men jag kan stå ut. Att inte vara bollrädd i handboll kan ju tyckas underligt, det är ju faktiskt en hård sport och bollen ska ju naturligt vara närmare huvudet än i fotboll.

Och jag älskar att kolla på det på tv:n, det är sån fart och så spännande mest hela tiden. Jag är inte så pass intresserad att jag kollar på ligaspel och dyligt, men i mästerskap då, då är det riktigt spännande, vinna eller försvinna.

Det är såklart roligast när det går bra också, jag minns förra perioden då Sveriges landslag var på topp, med Lövgren, Ohlsson, Wislander, Vranjes, Lindgren och Pettersson. Jag glömmer aldrig de matcher när Ola Lindgren spelade med tejpat ansikte och tog smäll efter smälli försvaret.
Nu står Ohlsson och Lindgren vid sidan och styr istället. Det finns fortfarande namn jag känner igen sedan sist på planen, Källman, Larholm och Kim Andersson. Och nya stjärnor med Doder, Petersen, Ekdahl och Sjöstrand.

Och nu är de i OS-final igen. Fjärde gången gillt för Ohlsson/Lindgren? Finns nog inget bättre sätt att inleda semestern på, japp för nu är det Semester för min del.

Det Positiva: Spänning
Det Negativa: Ont i magen.

For all the times you made me smile

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0