Häst = Bäst

Så härligt med ledighet är det! Har sovit i snitt 11 timmar per natt hittills och börjar känna mig lite utvilad.

Maxim är pigg och glad. Tisdagen blev som vanligt vila och på onsdagen hängde vi med på ett varv runt vallen i skritt och trav tillsammans med två ston och deras matte, ponnystoet gick som handhäst och det fungerade bra, Maxim blev lite väl springig på slutet och hade nog gärna velat följa med ett varv till i galopp, men jag kände att det fick räcka för denna gång, nästa gång ska vi nog våga oss på det också. Skötte bra gjorde han i allafall och inga fågelattacker denna dag.

Torsdagen blev det tömkörning igen och det fortsätter att gå super, bara ett par gånger när jag hamnade fel som han vände, men det var ju mest mitt fel. Tyckte att han jobbade på bra med bakbenen och han orkar mer och mer för varje gång. Har ytterligare en lektion inbokad med Lena nu, förmodligen på torsdag, hoppas få några nyttiga övningar med mig därifrån som vi kan jobba vidare med.

På torsdagen undrade nog Maxim vad som farit i mig, skulle vi ut? I skitvädret? Blev att ta fram ridtäcket och regnjackan och ge sig ut i snöstormen ändå, vill inte att han ska gå flera dagar i rad i ridhus så ut skulle vi. Blev en skrittur på en överpigg häst som tog ursäkter som läskig traktor (stillastående och avstängd) att få springa ut på åkern. Vi tog oss förbi i allafall och höll oss för det mesta i skritt under ridturen. Övade också halter och att stå stilla, mycket svårt, men det tog sig. Fick ett härligt gung i skritten ibland också.

Så igår var det dags för löshoppning, Johan följde med och kameran åkte fram så vi lyckades faktiskt filma lite, filmerna kommer upp i ett eget inlägg lite senare. Han var duktig, men blev trött och när det blev lite högre så tappade han lite självförtroende och vägrade, sedan när vi sänkte igen och kom med lite fart så blev det bra. Lite mitt fel att det blev så, man ska ju sluta när det går bra, men när han hoppade så fint första gången på den högre höjden (ca 80 cm) så ville jag att han skulle få nått språng till och så blev det lite fel helt enkelt, nästa gång ska jag sänka så fort det går bra, han behöver ju få lite självförtroende.


Hoppehäst!

Idag blev det uteritt och vi blev hela åtta ekipage som gav oss över 34:an och utforskade stigarna där. Riktig härlig skog att rida i och fina stigar. Maxim skötte sig fint, red första biten på lilla asfaltsvägen och vi mötte bilar och blev omkörda, men han höll sig superlugn, kändes nog tryggt med hästar både framför och bakom. När vi skulle över stora vägen hoppade jag av och ledde, sedan så ledda jag på cykelbanan bredvid stora vägen också, för säkerhetsskull, men han tittade kanppt på bilarna som susade förbi i 90 några meter bort. Sedan hoppade jag upp igen och så red vi omkring på stigarna ett tag, ingen som egentligen hittade jättebra, men en liten bild av vad som finns fick jag i allafall, finns potentiella klätterbackar där också så där ska vi försöka bygga muskler i sommar. Han blev rädd för en sten en gång och en cyklist var han lite misstänksam imot, men annars var han toppen att ha och göra med idag. Lyssnade hyffsat på förhållningar också. Dessutom blev han superkär i ett litet sött islandshäststo och i en vacker frieserdam, så han skulle pussar och hälsa och vara nära hela tiden. På hemvägen ledde jag längs med stora vägen igen och så ledde jag hela vägen hem, det gick bra med trafiken, mötte en bil med hästtransport och då blev han lite spänd, men annars gick det så himla bra, känns bra att han är så trygg med andra hästar, då blir vi ju ingen begränsning. Om vi måste rida på trafikfria vägar ett tag till när vi är själva ute så får det väl vara så, men känns skönt att kunna lita lite på att han är trygg om andra är med.

Det Postiva: Fina hästen
Det Negativa: Att inte vilja stå stilla.

You are my sunshine

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0