ÖFF dressyr Ekängen Söderköping

Dressyrtävlingen var det ja. Trevlig dag som inte blev allt för lång faktiskt. Vi kom iväg och hämtade transporten i tid och hade bra med tid i stallet så vi hann både mocka och göra maten, allt för att vi inte skulle behöva göra så mycket på eftermiddagen. Maximen hade lite bajsfläckar på halsen, men de gick bra att åtgärda, skönt med täcke så det inte var mer. Han blev iklädd transportgrimman i läder, svansskydd och sitt snygga blå fleecetäcke och så lastade vi in och for iväg mot Söderköping. Hittade utan problem och hade även när vi kom fram gott om tid på oss. Vi var första startande i LD och gick in i ridhuset rätt så tidigt för att se oss omkring. Maxim spanade sig omkring och gnäggade när han såg si själv i spegeln, så gullig. När vi fick komma in på banan kollade vi på domaren och publiken i båda varv och spanade in genom fönstren för att kolla på människorna där. Annars så var det en dörr i sagen som var lite öppen som också var spännande i varje varv.


I första klassen LD:1 så gick det väldigt bra, skritt och trav bemästrar vi ju rätt så bra och även om han kollade utåt lite i hörnpasseringarna så lyssnade han bra. 58% blev det där. I nästa klass LC:1 så var han nog lite trött, vilket är fullt förståligt, nästa gång ska vi nog bara starta en LC och spara på krafterna. Men han kämpade på (och jag måste lära mig att sluta smacka!) och vi tog oss runt, han fattade faktiskt en av galopperna också, höll inte hela varvet, men bara att han fattade var ju bra. Domaren kommenterade att han gick lite felställd och även mycket bakom hand och så är det ju. Sedan måste jag komma ifrån att smacka också, pinsamt ju. 44% landade vi på och eftersom även denna klass var en clear round så fick vi vit rosett med oss hem. Jag tror att målet för detta år ska bli att rida en LC med över 50%, det känns ganska uppnåligt.


Vi stannade en stund och kollade på LB-klassen och umgicks lite i kafeterian, kul att träffa lite människor igen och att säsongen är igång.

Det Positiva: ÖFF
Det Negativa: Ont i magen

People be there

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0