ÖFF KM

Idag var det dags för årets klubbmästerskap i Östergötlands Fjordhästförening. I ett svagt (och kanske något övermodigt) ögonblick anmälde jag mig som frivillig att rida en LB:1 med Joker (KM-klass) sedan skulle jag också rida Hampus i LC:2 och 60 cm clear round. Efter den första ritten höll jag på att dö och förstod inte hur jag skulle orka rida ännu mer.

Dagen började i allafall med att hämta transport, det var min uppgift, men jag fick ringa efter Jossan, för jag kunde verkligen inte få på den, dragkroken satt alldeles för högt upp (eller så var transporten för låg) och jag orkade inte lyfta. Men med Jossans hjälp så fick vi på den och kunde åka vidare mot stallet. Min interna tidsplan rubbades lite, men det fick gå ändå. Klippte manarna lite snabbt (i framtiden ska jag se till att inte jobba 9 timmar innan en tävlingsdag så att jag gör alla förberedelser då istället), borstade svansar och flätade dem eftersom vi annars hade kommit fram med minst en grönbrun, kletig svans, som det var nu klarade sig båda svansarna undan det ödet, men en skitig rumpa blev det som jag fick åtgärda lite snabbt på plats.

Hästarna promenerade in, Joker utan att vi behövde använda linan något alls (restan av dagen när vi lastade in och ur låg den i bilen, den ska nog få fortsätta följa med, men den kan nog få ligga i bilen tills den behövs), Hampus fick syn på maten och klampade in han också.

Framme i Brunnstorp, blev det något rörigt i min hjärna eftersom jag lastade ut hästen i grimma och inte träns, när vi rättat till det hela så upptäcker vi att en rem på tränset fattades så det var bara att byta till det andra tränset som låg i bilen. Sedan så lyckades jag med att sadla Joker utan att spänna fast schabraket ordentligt i sadeln, så där fick jag också hålla på och spänna om en massa. En ordentlig framridning blev det i allafall för oss båda. Hampus kändes pigg och glad, lyssnade ganska bra också. Inne på banan så red jag ovanligt noggrant och han skötte sig superfint. Vi fick 56% och det är nog bland det bästa vi fått. Vi fick kommentaren att jag skulle försöka runda av mer i hörnen och på volterna och så är det ju. För Joker och Jossan gick det också bra 61% fick de och var trea (två placerade), hon var väldigt nöjd med honom och med syrgasens hjälp räckte andningen ända till andra galoppen.

Efter en drickapaus så satte jag mig på Joker istället. Han kändes rätt så bra på framridningen, gick i mot skänkeln lite, men var ganska pigg. Sprakade mot en av hingstarna, vilket kanske inte var det smaraste man kan göra (han var flera meter bort och märkte inget). Inne på banan så blev han lite segare, jag vet inte om han var lite trött eller om det blev så för att jag inte vågar släppa på så mycket och då backar han av istället. Vi tog oss igenom programmet i allafall, utan några direkta missar, lite sena galoppfattningar och vägarna i galoppen var nog inte de prydligaste, men travprogrammet är jag supernöjd med. Vi fick 55% så vi uppfyllde målen med båda hästarna i dressyren.

Till hoppningen sen så bytte jag häst igen. Hampushästen skrittade till framhoppningen med spetsade öron och så skuttade vi två språng där innan vi skulle in på banan. Åtta hinder var det och de sex första tog vi utan större problem (han gillar att vara i hindren, men bommarna ligger allt som oftast kvar) mot det sjunde så höll jag inte ut svängen tillräckligt och vi kom ganska snett och svärt mot det så då stannade han och bröt ut, men sedan hoppade han 7 och 8 utan problem, så jag är välrigt nöjd med honom, mindre nöjd med min styrning av det hela.

Innan tvälingen

Jossan och Joker kom också runt och petade ner ett hinder. När vi hade kollat klart på resten av hoppningen som var väldigt spännande med tre felfria till omhoppning i KM-klassen (där det hoppar monsterhöga hinder (80 cm)). Fort red de också, de skiljde en sekund mellan ettan och tvåan.

Under dagen träffade vi på många fina fjordhästar. Bland annat Jokers pappa Io som vann både LC:2 och LB:1, han var fin att kolla på, men han verkade inte så imponerad av Joker när han försökte prata med honom (Joker pratar med alla, men det är nästan ingen som svarar). Sedan så var söta Hälge från Vikbolandet på plats och både hoppade och dressyrade, även Cirkus var med därifrån och han är också välidgt fin att titta på.

Vi träffade också Jokers och Maxims uppfödare och tjejen som red till Maxim lite i somras och så klart en massa andra människor. Maxim då? Jo, han fick vackert stanna hemma i sin box. Det verkade han ha klarat bra, vält ut vattenhinken hade han gjort och placerat allt torv i boxen längs med sidorna, men annars inga bekymmer. Han blev väldigt glad att se de andra igen. Ute i hagen ville han springa och leka, Joker sprang lite halvhjärtat, men sedan fick han springa själv. 

Lång dag för de små hästarna och för mig med. Blev mycket glad när världens bästa sambo lagat middag som stod på bordet när jag kom hem. Tyvärr blev det inga bilder från dagen så det blir en gammal som jag gillar skarpt istället.

Det Positiva: Uppnådda mål
Det Negativa: Ryttarslarv

My little pony

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0