Tömkörning och släpande

Idag så höll solen i sig ända in på kvällningen så det var riktigt ljust och fint ute, även när jag kom till stallet. Hästeriet började redan vid lunch då jag tog lite längre rast och åkte och fixade torv och foder (det bra med flexen). Höll mig också från att kolla in i hästhörnan med alla prylar, om två veckor ska jag åka till Ullared och innan dess får jag inte köpa något. Jag hari ngen aning om hur mycket hästsaler som det finns där, men jag vet att det finns ridbyxor, vilket jag ska spana in och även något till Maxim, gärna reflextäcke, det står högt på önskelistan just nu.

När jag kom ut till stallet så började jag med mockning och sedan ta in Maxim, Joker fick vara kvar i hagen ytterligare en stund eftersom vi skulle hålla till på ridbanan så kan det ju vara bra med lite sällskap. Tömkörning stog på schemat, jag ställde ut två tunnor som vi skulle gå igenom (som en port eller grind) och så tre bommar på en volt. Allt som allt så tycker jag att det gick bra, han var lite misstänksam mot den nya presseningen, men skärpte till sig när jag inte brydde mig. Han skötte sig också hela tiden då det åkte bilar förbi och en av husets söner var ute och cyklade. Vi höll oss till skritt och trav idag, det räckte gott och väl, jag har fortfarande svårt för hur jag ska placera mig så att det blir rätt. Sedan så stirrar jag mig gärna blind på honom och hur han går och inte på vart vi ska och vägen. Det blev pinsamt tydligt första gångerna vi tog bommarna, men med lite övning så gick det också bra. Tunnorna gick han igenom utan tvekan. Det jag är mest nöjd med är att han fortfarande var koncentrerad på mig när det hände saker runt omkring, klart att han kolalde till på skåpbilen och cykeln, men han blev inte okontaktbar. När vi gick över gårdsplanen tillbaka till stallet och cykeln for omkring så följde han snällt efter mig och han stod även stilla i stallet (en gång ryckte han till och ville kasta sig därifrån, men när jag sa åt honom att vara stilla så stannade han och stirrade istället).


I somras

Sedan blev det till att fodra och bära in allt jag inhandlat i foderkammaren. Imorgon får vi se vad vi hittar på, förmodligen en liten tur i skogen.

Det Positiva: Fredag
Det Negativa: Snor

My little pony <3

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0