Hoppehäst

Idag så fortsatte vädret att hålla i sig, lite mer vind dock. Vind betyder att saker fladdrar, dessa saker kan man låtsas bli räd för och försöka springa ifrån. I allafall om man är häst och heter Maxim. Nej, så illa var det inte, vi höll oss på ridbanan idag och innan jag satte upp så stod jag och pratade med Jossan som precis kommit hem och då fladdrade presseningen till över veden och Maxim rusar iväg (jag är duktig på att släppa tyglarna numera) tio meter och stannar sedan och kollar vart jag och Jossan tagit vägen, sedan kom han lunkande tillbak till mig och så stod vi stilla igen. Jag är ändå rätt så glad att han gjorde det med mig på marken och inte när jag satt på. När jag väl kommit upp så var han lite spänd och sneglade på presseningen, men nu kunde han ju inte gärna springa, han visste ju vad det var.


Jag kände också att jag hanterade det hela på rätt sätt och blev inte spänd och fast i handen, istället så drev jag mer med sätet och bad honom om saker så att han skulle koncentrera sig på mig och inte på omgivningen. I början var vi själva på ridbanan och det gjorde nog sitt till för spändheten. Värmde upp i lite skritt och red över bommar, två på ena långsidan och en planka snett igenom. Han kollade noga och lyfte ganska bra på fötterna, red även dessa i trav innan jag höjde upp bommarna på långsidan till ett kryss. Sedan så travade vi i båda varven över det och även på det snett igenom. När Jossan kom ut med Joker så höjde vi krysset lite till och så försökte vi i galopp, det gick superbra, första gångerna var inte perfekta, men språng blev det och på fjärde försöket så fick vi galopp ganska tidigt och höll den ända fram så att han hoppade från galopp! Så himla duktig häst! Sedan fick han skritta och vila, då ville han hålla sig så nära Joker som möjligt.

Vi har även gjort en halv framdelsvändning, han flyttade jättebra! Och så testade vi för första gången med mig på ryggen att ta ett par steg bakåt. Så han har en hel del att fundera på och drömma om i natt. Imogon blir det uteritt och inte nya saker att lära sig.

Det Positiva: Världens finaste lilla häst.
Det Negativa: Blåst

Jumping into the sky

Over and Out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0