Two of a kind

Idag klockan nio hade jag redan hunnit rida två hästar och var i full färd med att släppa ut och sedan göra iordning stallet. I vanliga fall så brukar jag inte vara så tidigt till stallet (brukar försöka ta frukosten på söndagar), men för att allt ska funka i helgen (åker til Ullared imorgon) så blev det så att jag fixade morgonen idag. Så hästarna fick först lite mat inne, medan de åt fixade jag vatten till hagen och sedan krattade jag lite på ridbanan som fått nytt underlag och stallhusse hade harvat jättefint, men på ett par ställen hade det blivit lite vallar så jag planade ut det hela.

Joker var sedan först ut, vi tog ett pass på ridbanan och tränade dressyr. Bitvis blev jag lite frustrerad, mest på mig själv eftersom jag vill vara bättre än vad det är. Men, shit vad bra det kändes korta stunder i travarbetet.

Började med att värma upp i skritt och rida lite volter och snett igenom, försökte oss även på skänkelvikningar, och när jag satt rätt och inte lutade över för mycket så gick det toppen! Jag brukar gärna rida med handbromsen i, så idag fokuserade jag mycket på att det skulle vara framåt redan från början. Som sagt kom vi igång riktigt bra i traven och med lite träning utan stigbyglar kunde jag sitta hyffsat också. När vi kom i gång och travade så försökte jag mest tänka framåt och då kom han igång ganska ordentligt, galoppen var väl sådär idag, det var lite tungt och jobbigt tyckte Jokis, men vi kämpade på.

Vi red igenom LC:2 en gång och LB:1 en gång, helt okej kändes det, men jag måste våga rida framåt även på tävlingen, vi klarar det, bara jag slappnar av (och har stigläder som är i min längd) så kommer det bli så mycket bättre. Nu blir det vila imorgon, kanske rida på måndag och någon gång i nästa vecka ska vi öva galoppfattningar på vallen och även rida programmen en gång till (så jag lär mig vägarna ordentligt). Joker fick äpplen i stallet och fick stå i boxen och torka medan jag tog ut Maxim.


Maxim med schabraket syster köpte i Ullared!

Maxim verkade pigg och glad. Vi tog den lilla rundan, ledde honom första biten på asfaltsvägen, mötte en bil och blev omkörda av en. Han stannade och tittade, men försökte inte fly eller tävla. Duktiga ponnyn, den vi mötte hade släpvagn till råga på allt. På gräsvägen travade vi ganska mycket, sedan vände vi och galopperade och han vill springa! Så då fick han springa så fort han ville och för första gången gick det lite fort. Inte okontrollerat, men han tog i och tyckte det var roligt. Sedan blev han trött och när vi vände igen och skulle fortsätta hem så ville han knappt trava. När vi kom fram till dammarna blev han lite piggare igen och ner för backen gick det i en väldans fart, turboskritt!


Bebien och stora idolen :P

Hemma igen fick de resten av höet i hagen och jag gjorde iordning stallet, mockade, vägde höt och hällde upp kraftfodret, så nu är allt iordningställt för helgens fodringar. Hoppas att Maxim sköter sig och låter tonårskillarna sätta på grimman.

Det Positiva: Känsla
Det Negativa: Oflyt

Fly me to the moon

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0