One strike

Jo, lite kendo blev det ju också i helgen. Först så höll jag i en svensexa på lördagen då de ville testa kendo. Jag var inte med så mycket eftersom jag kände av min rygg, men kunde i allafall visa övningar och sedan "döma" i matcherna.

Igår så beslutade jag mig för att nybörjarträning skulle det bli! Varken mer eller mindre. En liten insikt om hur avtrubbad jag faktiskt varit i helgen är att jag inte kände suget att stanna kvar när det droppade in glada lägermänniskor som villa köra kortsvärdskata. Då är det illa. Men filmsoffan och ostkrokarna lockade bra mycket mer och att halvsova på Johans axel resten av kvällen var nog precis vad jag behövde.

Åter till träningen, vi gick igenom grundtekniker, stora Men, Kote och Do och sedan övade vi även på gående Kote-Men-Do och även några kakarigeikoliknande övningar när man skulle köra hela vägen genom salen. Av alla hugg den här träningen var det ett stort Men-hugg jag var nöjd med. Ett. Men det var i och för sig jäkligt bra, det kändes liksom (som det hugget för några veckor sedan mot Anders) i hela kroppen, ljudet var där av träffen. Och att få det bekräftat efteråt av Kalle, som också tyckte det var hårdare än normalt, var skönt. Så jag får väl försöka glömma alla de där andra huggen som var halvdana och fokusera på det som blev bra. Några av serierna Kote-Men-Do fick jag flyt i också, så bara skit var det inte av allt annat. Men det jag ska ta med mig och tänka på är avstånd, avstånd och åter avstånd. Lita på mig själv, jag når, jag kan, för jag når ju, jag kan ju, bara att komma ihåg nästa gång jag står där.

Hade kendolunch med Lollo idag för att höra om lägret. Fick ju höra endel igår när de kom efter passet också, men nu kunde vi prata lite mer ordentligt i lugn och ro. Lite avis blev jag allt, det verkar ha varit ett skönt läger, med mycket nyttiga lärdomar. Vi pratade lite om mål och jag har insett att jag är lite vilsen nu efter graderingen och inte riktigt har något mål. Shodan har varit målet i två år och nu är det plötsligt borta. Jag behöver ett nytt mål, visst hägrar nidan där framme, men att ladda om för det redan nu, det pallar jag helt enkelt inte, jag behöver något mer kortsiktigt och konkret. Jag får börja klura lite på det tror jag minsann. Mycket tankar som far omkring i huvudet just nu, men det är bra, bara jag kan sortera ut dem så småningom.

Det Positiva: Klarare i huvudet
Det Negativa: Misstro

I can, I will

Over and Out

Kommentarer
Postat av: Caroline

Jag har haft som riktmärke att ett år efter dan-gradering har man semester från graderingsfokus. (Mellan shodan-nidan blir det ju lite tätt, så där funkar ett halvår bättre om man siktar på att gradera på minimitid.)



Då får man lite tid att träna på sådant som är roligt, eller bara experimentera lite, eller sätta upp helt andra mål. :)

2011-11-23 @ 09:48:38
URL: http://www.kendoka.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0