Inspirerande

Lite mera kendo i bloggen kanske? Maxim har ju vilodag idag så en hästuppdatering får det bli imorgon istället.

Dagens pass: Anders var nyinspirerad efter lägret i helgen och vi fick testa nya roliga och nyttiga övningar. Först uppvärmning ungefär som vanligt, men när vi skulle göra hugg så gjorde vi inte så många i cirekl som vi brukar utan gick istället fram och tillbaka över salen så vi kunde se oss själva i spegeln. Och vi skulle tänka extra mycket på att stanna shinaien där framme och inte stutsa fram och tillbaka som det lätt blir när man värmer upp. Första nya övningen för dagen var varannant hugg tvåhands och varannat enhands.

Då vi fått på oss Men började vi med stora Men och gjorde två gånger var och sedan skifta. Vi skulle tänka på att vara fokuserade på huggen och inte göra av gammal vana. Vi fick sedan testa en övning för att få med vänster fot. Man attackerade in och skulle stanna så att man balanserade på vänster fot med höger i luften på väg framåt. Första omgången gjorde vi med att mottagaren stod stilla och flyttade bakåt när man var klar, men nästa omgång skulle mottagaren gå bakåt med en jämn hastighet och man skulle själv hitta avståndet. Det var en svår övning, jag och min balans gjorde ju inte det hela lättare, men jag förstod vitsen med den. Näst omgång med "vanliga" Men kändes mycket bättre. Jag försökte dessutom tänka mycket på avståndet och att jag träffade bra, några hugg som jag nöjd med.

Vi gjorde Kote också, utan att gå förbi utan bumsa in i tare-tare. Jag försökte vara som en mur, föreställde mig att jag var Nisse. Det gick väl sådär, men förebilden finns ju där i allafall. Sedan gick vi vidare till Do och faktiskt en övning som jag kände igen från damlägret. Men gör seme mot Men och mottagaren går upp och blockerar så istället hugger man Do. Hade lite svårt att få in flytet och jag och Do var uppenbarligen inte överrens idag.

Gjorde också Kote-Men, Kote-Do (mågot bättre Do denna övning) och kirikachi. Sedan gjorde vi också tsuki, stöt mot halsen. Den har jag knappt tränat på alls, testat några gånger i klubben och några övningar på läger jag åkt på. Det kändes ganska bra ändå, bättre än vad det brukar. Träffade inte alltid så bra, men ändå bättre än vad jag minns att jag gjort tidigare, övning ger ju färdighet.

Ett litet filmklipp för att liva upp lite och ett exempel på tsuki, finalen i årets japanska mästerskap:





Som sagt tycker jag att det var en inspirerande träning och mycket nytt och gammat att tänka på. Nu gäller det bara att lyckas fokusera på en sak i taget, men med vilja så går det.

Det Positiva: Genomtränad
Det Negativa: Träningsvärk

One single blow

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0