Energifattigt

Passar på med ett litet kendoinlägg. Ännu en torsdagsträning som jag lyckats gå på, måste vara rekord, två i rad!

Jag har både positiva saker med mig från passet och en del negativt.

För det första, vi fokuserade mycket på teknik och avslappning under den första halvan av passet. Det var roligt, bra övningar, körde Stora Men, små Men, Kakarigeiko med stora attacker, små attacker, tvåstegstekniker, allt mjukt och avslappnat. När vi körde tvåstegstekniker så körde vi med harai, så harai-Men eller harai Kote-Men tillexempel. Och här till det positiva, jag började känna att de satt, några kändes fina i allafall. Stora Men måste jag fortsätta att jobba på, jäkla fusksteg, jag känner det hela tiden nästan, men idag var en dag när det inte riktigt ville försvinna, men med lite hjälp så fick jag till huggen och handlederna lite bättre, jag ska typ, bredda på armbågarna så att jag inte blir så stel och sedan skjuta ut armarna mer rakare, svårt att förklara, men jag förstår i allafall. Sedan så körde vi också att man skulle kontra en Men man fick imot sig med valfri attack, Ai-Men, Nuki-Do eller De-Kote. Det kändes hyffsat.

Sedan blev det ji-geiko. Den första mot Stina kändes inte så hemsk, vi testade på lite tekniker, till exempel harai och det gick skapligt. Nästa var mot Kalle, som var lite galen idag och min energi var inte riktigt där från början och då blir det ännu jobbigare att ta sig upp. Det blev lite frustrerande, han var fruktansvärt snabb och han är ju inte så liten och man blir väldigt trött efter ett par gånger när han attackerat och man har mött upp. Jag måste verkligen lära mig att flytta på mig. Direkt efter körde jag mot Anders och det kändes rätt så dåligt, jag kände mig mest ointresserad och trög. Nästa två blev inte bättre heller. Till råga på allt har jag fått någon slags spänning/sträckning i ryggen. Blä på ett sådant avslut, men man kan ju inte vara på topp jämt.

Det var kul och skönt med lite bastu efteråt i allafall. I helgen åker halva instruktörsgänget på läger i Uppsala. Själv ska jag hålla ett pass för en svensexa på lördag.

Det Positiva: Tekniker
Det Negativa: Frustration

Would you take me home?

Over and Out



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0