Djurmöte och perfekta ritter.

I veckan har mörkret kommit på allvar känns det som, men man får göra det bästa av situationen och rida med reflexer och pannlampa. Man kan också börja ohyggligt tidigt på jobbet och få sluta medan solen ännu inte har gått ner. Jag har kombinerat dessa i veckan.

I måndags så var jag lite halvsen ut till stallet, det hade redan börjat skymma. Fort in med Joker (Maxim fick öva på att vara själv i hagen) på med reflexer och pannlampa och ut på vallen. Fortsatte att öva på att släppa handbromsen och tänka framåt, vilket gick sådär med mörker och pannlampa, men jag är ändå nöjd, vi mjukade mest upp i skritt och lite trav.
Sedan skulle Maxim få träffa pannlampan för första gången, vi tog en promenad upp i skogen för att han skulle vänja sig vid att den var framför honom. Det gick bra, han brydde sig inte så mycket om den.


Joker med luggen...

Igår så var det dags för första turen med reflexer och hela kittet ut i skogen med Maxim, täcket jag köpte i Ullared passade finfint. Började med att leda honom på asfaltsvägen, mötte bilar och blev omkörda och det gick jättebra! När vi kom fram till gräsvägen satte jag upp och så tänkte jag skritta runt upp till dammarna och sedan genom skogshagen och hem. Blev inte riktigt som jag hade tänkt. Maxim var pigg och glad och skullem insann springa. Så han fick trava lite och sedan råkade det bli lite galopp också. Han lugnade i allafall ner sig och vi travade i slutet av gräsvägen när han plötsligt blir väldigt tveksam, så då skrittar vi istället. Då stannar han och stirrar fram i mörkret, jag smackar, han tar ett steg, stannar och fortsätter stirra. Så där höll vi på några gånger. Så jag tänkte att det var ett sjur han såg (började skråla "Vad du är söt, min kära lilla ponny") och lyser med pannlampan. Ser ett par djurögon 50 meter längre fram. Skrålar lite högre, ögonen rör sig inte. Maxim tycker det hela är väldigt läskigt och eftersom djuret inte flyttar på sig, misstänker ju jag vildsvin. Vilket jag på inga villkor vill kommai närheten av, så vi vänder, Maxim beslutar sig för att det betyder att vi flyr så det blev lite okontrollerat och snabbt där ett tag. Tack och lov är han ju inte svår att få stopp på, även om har sprang längre eftersom han var så rädd, svårare att få kontakt med lilla huvudet då. När vi väl saktade av gick han och spanade bakom sig och frustade upprört. Jossan berättade idag att det var någon som kört på ett 200 kg vildsvin igår, så de var ju i trakterna i allafall. Ute vid vägen igen satte jag av och ledde hem en något upprörd och snabbskrittande Maxim, men när vi övade och gjorde halt några gånger så lugnade han ner sig. Han är modig lilla hästen ändå och klok. Jag hade ju inte sett djuret om inte han hade stannat och blivit så upprörd, men ändå så försökte han inte vända utan väntade på att jag bad honom vända innan han gjorde det.


Ljusfenomen

Idag började jag riktigt tidigt, redan klockan sex på jobbet, så vid tre stannade jag bilen utanför stallet. Så det var fortfarande ljust ute!
Började med att rida Joker på ridbanan. Värmde upp i skritt (fokus på att kliva på ordentligt och lite tempoväxlingar på rakt spår och på volter), trav (lättridning och samma här, kliva på, men lyssna på halvhalter) och galopp (gjorde en fattning i varje varv och lät honom rulla på runt fyrkanten ett par gånger. Klockrent så långt, så vi red igenom LC:2 en gång och LB:1 en gång. Han gjorde precis det han skulle och jag stutsade omkring ovanpå och försökte hänga med, tycke jag var duktig som inte satte i handbromsen så värst mycket. Avslutade med lite trav utan stigbyglar (för att jag skulle komma ner lite i sadeln) och sedan lite lättridning. Det känns bra inför lördagen, mitt mål är såklart att få över 50% i båda klasserna, gärna höja mig lite i LB:n mot förra gången.

Joker fick torka i boxen och Maxim fick komma in och bli borstad. Sedan var det på med alla reflexer och ut i skogen. Red nästan samma väg som igår (för att han ska se att den vägen inte är farlig i normala fall och att man inte ska fly där) med den skillanden att vi klättrade över berget och red från dammarna till gräsvägen. Gräsvägen red vi fram och tillbaka två gånger. Första sträckan i trav, när vi vände hemåt blev det lite blandat trav och galopp och samma när vi vände nästa två gånger. Han fattade fint alla tre gånger och travade på i ett friskt tempo. Gjorde en halv framdelsvändning för vänster skänkel vid en vändning också, duktiga lilla hästen <3 Höger har han inte riktigt fattat ännu. Så idag har det verkligen varit perfekta ritter, inget som har hänt och pigga och glada hästar.


Skymning

Myste lite i stallet och börstade extra noga, det tror jag att han uppskattade. Imorgon har jag inte riktigt bestämt vad vi ska göra, får se lite när jag kommer ut och hur det ser ut då. Packa till lördagen ska jag försöka mig på i allafall.

Det Positiva: Mys
Det Negativa: Sken

Safe

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0