Nattjobb

Så, en veckas nattjobb avklarat. Det har ändå gått bättre än vad jag trott, sista natten var inte så himla rolig dock, hade det varit minsta strul så hade jag nog lagt mig ner och sovit istället, men eftersom allt flöt på så himla bra gick det lite bättre att hålla sig vaken. Kanske de timmar innan jobbet som jag spenderade med Johan gav lite extra energi också.

Det bästa med att jobba på natten är att när jag vaknade kl två idag så var det helg och jag har haft hela eftermiddagen på att bara vara, inte för jag orkar göra något seriöst, men projekt uteplatsen är på G i allafall. Sedan är det rätt så okej att kunna spela hög musik och skräna med i refrängen utan att någon hör.

Det sämsta, förutom att det blir rätt så ensamt uppe på mitt kontor, är nog att allt strul som varit under dagen och som inte hunnit lösa sig hamnar hos mig på natten. Så om alla fyra metoder strular på samma gång blir det väldigt jobbigt, bara två struligheter blir rätt så mycket att bita i.

Men nu den sista natten flöt det på ganska bra, det var också den första natten när jag faktiskt gick hem i tid, till och med tio minuter innan jag skulle ha stämplat ut (dock tjugo minuter senare än vad jag tänkt, pga ett nödsamtal så jag fick svara ut lite fler prover). Eftersom vi har haft mycket struligheter i veckan med allas vår favoritmetod (som jag dessutom är metodansvarig för, jippie...) har det varit rätt så skönt med lite expresser, annars så är det ju därför jag jobbar natt, för att se till att alla expresser går och att inget strular så de kan svaras ut innan sju på morgonen.

På sätt och vis gillar jag ju mitt jobb med tidspressen och att prestera så att proverna hinner ut i tid. Men när en metod klappar ihop totalt och vägrar fungera vad man än hittar på, lösningar tar slut och det man blandar blir mindre bra, instrument blir skitiga och ja, allt som kan gå fel går fel på en gång och det tar en vecka att reda upp allt och vara på banan igen, då orkar man inte riktigt med. Det blev som sagt mycket bättre i slutet av veckan, de gjorde ett stenhårt jobb på dagen och jag fick tydliga prioriteringar om vad jag skulle fokusera på, så nu är vi, förhoppningsvis, på banan igen. Ska kanske jobba lite på söndag och svara ut sena prover, lite mycket jobb, men det känns som om man gör en insats och pengarna sitter ju inte helt fel heller.

Så jag tror att när vi börjar med schema på natten och varvar med att gå dag så kommer jag att trivas utmärkt. Det som främst gör att jag inte vill jobba natt konstant är att man kommer så i otakt med resten av världen. Visst jag kan fortfarande gå på träningarna och åka till stallet innan jobbet, men att umgås med människor går liksom inte längre. Eller ja, nu umgicks jag med Johan igår, men det blir inte riktigt samma sak. När det blev kväll så kunde vi inte mysa i soffan framför en film, utan då skulle jag gå och jobba helt plötsligt. Får se nu hur det går över helgen om jag kan vända tillbaka någorlunda.

Oj, vad mycket jag skrev om jobbet, det känns lite ovanligt. Nu ska jag fortsätta med projekt Uteplats.

Det Positiva: Sol
Det Negativa: Gäsp

Powerwoman

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0