Dressyrpass

Första svängen till stallet denna vecka, redan på måndagen också för ovanlighetens skull. På Söndag är det nämligen tävling och jag ska försöka checka av det sista. Därav tog jag och Hampus ett dressyrpass på ridbanan. Han kändes inte så öm i fötterna utan var ganska springig. Jag passade på att öva mig på att rida utan stigbyglar stora delar av passet. Han var rätt så duktig, men ibland rent av dum. Började med ganska så lång uppvärmning i skritt där jag kollade av halter, framdelsvändningar och ryggningar. Sedan så gick vi över till lite trav och där försökte jag väl mest böja och ställa och försöka få igenom något i allafall, framåt var han i allafall, men han blev lite väl stark ibland. Vi testade även "fjärilen" i trav och det gick ganska så bra!

                              

Jobbade även med galoppfattningar från skritt och sedan avsaktningar där det helst inte skulle bli många travsteg. Det gick bra i början, men sedan blev han lite springig, han fattade fortfarande från skritt, men sedan ville han mest springa och inte lyssna på mig. Vi bråkade lite sedan gjorde vi övningen en gång ordentligt och då gick vi över till skritt igenom. Några sista ryggningar och backa i vinkel och så nöjde vi oss där. Sammanlagt är jag nöjd med honom och hoppas att känslan sitter kvar, på onsdag blir det nog en skogstur och på fredag ska jag försöka checka av lite gran, men inte på ridbanan tror jag, han får inte tröttna innan söndag.

Borstade lite på Joker, men sedan gick bussen så jag var tvungen att gå, hoppas hinna rida honom en gång till innan tävlingen och kolla av lite också. Schemat är annars att rida på onsdag och fredag, på fredagen ska även hästarna pysslas med, typ klippa manar och borsta lite extra, eventuellt tvätta svansar om inte Jossan gör det på Lördagen, det ska också putsas utrustning och förbereda packningen. Hästvecka med andra ord!

Det Positiva: Hampus
Det Negativa: Såpopera

With you, everything is easy

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0