Som klippt och skuren

Idag sken solen och jag såg verkligen fram imot att åka ut till hästarna. Väl där så började vi med att klippa Joker, pälsen föll i tjocka toffsar, jag satsar på att frisera manen nästa helg så kan jag putsa på dem fram till tävlingen om två veckor, är ju lite av en perfektionist när det kommer till manarna så det gäller att klippa ett tag innan de ska visas upp så man kan gå och småputsa lite då och då. Sedan var det Hampusens tur och det blev ganska bra det med, klippte efter senaste klippningen och han verkade tycka att det var skönt. Stod och vilade i stallgången.


Nyklippt ponny <3

Vi lyckades sedan ta oss ut i skogen för första gången på evigheter, riktigt skönt att komma ut och slippa isgatorna som varit den senaste månaden och slippa traggla på ridbanan också. Man behöver ju träna, men samtidigt finns det inget bättre än att trava fram i friskt tempo på en skogsväg och hästarna tjuvtävlar med varandra om vem som ska ha nosen främst. Joker verkade dock vara lite jobbig och stutsig, men skötte sig ganska bra ändå. Hampus var bäst som vanligt och jag tror att han har längtat ut i skogen en hel del i vinter. Han lyssnae bra på mina halvhalter även fast Joker hamnade före och sedan försökte han inte rusa så mycket i galoppen heller utan vi kunde hålla det i någorlunda tempo. Vi hittade ett nedfallet träd som vi skuttade över, Hampus fuskade lite och mer klev, men kul var det ändå. Efter att dressyren är avklarad så får vi se till att hoppträna lite också.

Apropå dressyren så är det bara två veckor kvar, får se till att lära mig dressyrprogrammen nu. Får också se om det blir två klasser med Hampus eller en med vardera, det blir spännande oavsett.

Nu blir det lunch och kanske en stund ute i solen, så skönt med en slapparhelg.

Det Positiva: Solsken
Det Negativa: Hästhår överallt.

When the sun shines we shine together.

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0