Pampusen

Hela förmiddagen igår när jag satt instängd på labbet sken solen som en galning utanför. Efter lunch och när det började närma sig eftermiddag mulnade det på och när jag går ut från jobbet och till busshållplatsen för att åka till stallet så småregnar det. Där hade jag suttit hela dagen och längtat efter en solskenstur, men tji fick jag. Man får väl se det positiva i det hela och om det regnar försvinner snön och man kan snart galoppera i skogen igen.

Planerna ändrades när jag kom till stallet och jag fick ge mig ut på ridtur själv. Så jag och Pampushästen tog oss ner på vallen. Om vi hade något tema så var det väl "Stanna när jag säger till och stå still" som gällde. Med Hampus gäller det verkligen att uppvärmningen blir så bra som möjligt annars skiter sig hela ridpasset. Dels måste man få igång honom så att han går framåt, men man måste också få honom att lyssna på förhållningar. Driver man för mycket får man en häst som är springig och stark och överhuvudtaget inte lyssnar på förhållningar. Driver man för lite får man en häst som blir lat och inte lyssnar framåt istället. En avvägning att rida, men om man gör det ordentligt med mycket skritt, halter och tempoväxlingar så brukar det bli ganska bra.

Så det var ungefär så jag lade upp ridpasset, som skedde på vallen. Skritt med mycket halter och varierande tempo, även lite försök till framdelsvändningar och skänkelvikningar gjorde vi, med lagom bra resultat. Gjorde sedan ungefär samma sak i traven, på vallen blir ett håll hemåt och där vill han gärna springa fort, där blev det nyttig träning att göra halter eller övergångar till skritt.

                                  
                                                                                 Vill ha!

När jag kände mig ganska nöjd så blev det lite voltarbete i skritt och trav också, även här med tempoväxlingar och övergångar. Sist så testade vi lite galopp på volten, som var ganska liten och det gick faktiskt bra. Jag måste tänka på att vända med ytterskänkeln så att han orkar bara. Avslutade med en galopp på raksträcka när han fick springa som han ville och sedan lite trav innan vi gick hem igen.

Nu får Hampus vila från mig i en vecka och sedan så kör vi på igen, ska försöka att åka minst två gånger i veckan fram till dressyrtävlingen.

Det Positiva: Vår i luften
Det Negativa: Ingen sol

My little pony

Over and Out


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0