Kendokväll

Efter en fyra timmar lång tågresa, som hör och häpna inte var ens en minut försenad, cyklade jag nästan direkt iväg till tre timmars träning. Kanske inte den bästa uppladdningen, men efter att ha sovit den sitsa tågbiten så kände jag att jag skulle orka i allafall.

Kalle var tillbaka med en bruten tå, men instruera skulle han göra ändå. När instruktören går bredvid och inte deltar i alal övningar så tenderar passet att bli mycket hårdare, eftersom man gärna glömmer bort hur jobbigt det är. Detta gjorde att jag var rätt så trött när passet närmade sig slutet, men jag är ändå ganska nöjd med min insats.

Vi började med många olika fotarbetesövningar. Dels så skulle vi göra zuriachi runt salen, först framåt sedan när vi kom fram till väggen åt sidan, vid nästa vägg bakåt och sedan åt sidan igen, runt, runt. Svårt att inte korsa fötterna, utan behålla kami, när man skulle åt sidan. Vi gjorde lite varianter av denna övning. Först vanliga Men framåt, enhands-Men åt sidan och sedan hiki-Men attack bakåt och vanliga Men åt sidan och så om igen. Så gjorde vi okänt antal haiasuburi också, kunde inte hålla takten alls där. Och detta var bara uppvämningen.

Efter att vi tagit på oss rustningen så övade vi lite grunder, stora Men, kote-Men, Men-nuki-Do. Jag försökte att göra så rätt jag bara kunde. Jag måste tänak mer på avstånden då jag gärna kommer för långt in på Men och så ska jag försöka få en mindre kote-träff på kote-Men då den fortfarande är lite tung och långsam. Vi övade också lite Ai-Men, som gick bra när man gick rakt och inte försökte snika in från sidan.

Sedan så var det dags för den första ji-geikon, innan så körde vi en kirikachi och sedan direkt ji-geiko. Den första var mot Anders och jag försökte väl mest strunta i vad han gjorde och koncentrera mig på vad jag gjorde, det gick väl sådär. Sedan så fortsatte vi vidare, istället för kirikachi körde vi tio kakarigeiko och sedan ji-geiko, i nästkommande omgångar ökades antalet kakarigeiko till 15 och 20. Min ji-geiko har jag nog inte så mycket att säga om, jag försökte koncentrara mig på vad jag skulle göra och köra på det, det gick väl mer eller mindre bra. Sista, efter 20 kakarigeiko, körde vi ippon. Det var nog den enda attacken på hela träningen som jag kommer ihåg.

Jag stannade på nybörjarträningen sedan också, men behövde inte antränga mig så mycket, mest bli slagen på. De fick öva sig att slå på rustning en hel del och även mycket fotarbete liknande det vi gjorde på fortsättarpasset.

Var ganska så trött efteråt, men blev bjuden på läsk och fick en banan och tillbringade en del tid i bastun så piggnade till så mycket att jag nästan inte kunde somna sedan. Mindre bra så här i efterhand.

Det Positiva: Träna
Det Negativa: På väg att bli sjuk

Cute (^_^)

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0