Hit me with your best shot

Efter en hel häst-dag var jag ändå pigg nog att åka iväg på träningen igårkväll, den första på flera veckor.

Vilket gjorde det väldigt tacksamt att vi ägnade nästan en timme åt Kata, jag älskar kata i vanliga fall också, men det var verkligen en bra start efter uppehållet, sedan att jag höll på att dö under den halvtimme vi spenderade i rustning är en annan sak.

Som sagt började vi med Kata, jag körde mot Lollo hela tiden, först körde vi igenom 1-5 några två gånger, gav varandra kommentarer, körde två gånger till i samma roller innan vi bytte roller och körde samma sak. Det kändes rätt så bra, men vi kom lite på fel avstånd i 1:an speciellt med alldeles för långt ifrån varandra, det blev bättre vissa gånger, men något man måste tänka lite mer på, speciellt när man ska visa upp den. Måste också tänka på hur svärdet hålls i Waki-kamai i 4:an så det inte hamnar upp och ner.

Vi gick sedan över till 6:an och den kändes helt okej. 7:an därimot... Hehe, vi fick inte till det någon gång tror jag, vi mest skrattade åt oss själva, men den har vi dels inte tränat så mycket på och om vi nu ska gradera på den någon gång så dröjer det allra minst ett år till, så tiden för att träna in den finns definitivt.

Efter att rustningen fått komma på så blev tempot lite högre. Vi körde lite stor Men och även lite Ai-Men innan vi körde ett varv ji-geiko. Fem stycken blev det, de två sista kändes det som om jag bara vill släppa shinaien och lägga mig ner på golvet. Såklart var dessa två mot Kalle och Anders så det gick ju inte för sig. Det känns ändå som om jag försökte, men orken räkte inte till för att göra ordentliga attacker och jag nådde liksom inte fram. Måste sträcka fram mer på något sätt som jag inte riktigt fått in än, ska försöka exprimentera lite när jag gör grundtekniker och se vad som kommer fram.

Idag blev det lite mer kendo då vi skulle ha en möhippa på besök som skulle testa på. Jag var med och hjälpte till.
Det var riktigt skojigt, lite förvirrande och några skratt också. I slutet fick bruden gå en "match" mot mig.

Efteråt så disuterade vi möjligheterna att köra Kendo från häst, men jag tror nog att riddarspel är något som fungerar bättre eller Kyudo (japansk pilbågsskytte som de även kör med från häst i Japan). Om några år så kanske det kan bli spännande att testa, eftersom jag är intresserad av bruksridning så blir det ju bara ytterligare en konstig sak jag gör från hästens rygg.

Det Positiva: Träna
Det Negativa: Inte orka

Smile...

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0