Longering

Även idag så kom hästarna när vi ropade, faktiskt så var det Hampåushästen som tog insiativ och kom galopperandes när Jossan nämnde ordet Saltsten, övriga följde lydigt efter.

Idag så testade vi longering på ridbanan tillsammans med Joker och Jossan. Han var väldigt duktig och lyssnade för det mesta bra, ibland så hämnade jag lite i fel position, men vi redde ut det vart efter. Han har helt klart ett jobbit varv upptäckte vi också. I vänster varv så gick det hur bra som helst att bårde skritta, trava och galoppera, men i höger var det jobbigt och där försökte han vända och komma undan. Jag övergav tanken på att galoppera i det varvet ganska tidigt, men en ordentlig trav fick vi till utan att han försökte backa och komma undan. Vi får öva oss båda två så att vi blir bättre helt enkelt.

Joker fick också jobba på och blev svettig, han har en liten annorlunda strategi för att komma undan, han springer så fort han kan istället. Efteråt när vi båda var nöjda så tog vi en promenad upp till gräshagen för att kolla om fåren levde och mådde bra. Det är också i den hagen som hästarna brukar gå ibland när de har lite mer semester. Maxim skötte sig alldeles utmärkt, kollade lite omkring sig, men när fåren kom springande och bräkte så brydde han sig inte så mycket. Imorgon är planen att vi ska skritta ut och fortsätta förbi gräshagen på en skogsväg och sedan vända när den tar slut, ingen trafik där, men så att vi får se oss omkring lite till.

När jag borstat och ändå var inne i stallet så passade jag på att testa nya grimmorna på Maxim som fick agera fotomodell, han var måttligt road, men ett par bilder fick jag i allafall. Mutade honom genom att klia under hakan och i öronen (tack för tipset, underläppen blev såå lång när jag testade).


Grimma från hööks


Grimma som jag vann på Fjordhäst-SM

När jag släppte ut i hagen så träffade vi också på stallhusse med en fyrhjuling, det var lite intressant och något som han ville hålla koll på, men han försökte inte hoppa omkring. Han känns så lugn och trygg lilla hästen, trots nytt ställe och nya saker varje dag och en ny människa som håller på med honom så tar han det mesta med ro. Det känns väldigt skönt inför framtiden.

Ikväll blir det ingen kendoträning, men istället tänkte jag ta mig ut i kvällsolen på lite promenad.

Det Positiva: Lugnt och fint
Det Negativa: Lite okoncentrerad människa ibland

My little pony

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0