Uppdelad

Helgen ha varit väldigt uppdelad produktionsmässigt sätt. Lördagen var en av de mast effektiva dagarna på länge. Sovmorgon till nio, rätt lång frukost (i jämförelse med vanliga fall) sedan iväg till Dojon. Där var jag i en och halv timme och tog isär och märkte upp shinaier. Väldigt många blev det, sedan skulle ribborna slipas med sandpapper och oljas in, blev en riktig shinifabrik där när cirka 40 shinaier skulle tas om hand om.




Vid halv tolv så cyklade jag iväg till bussen och for ut till stallet. Där väntade en Hampus på mig och vi gav oss ut i skogen. Blev mest skritt på grund av underlaget, men vi försökte ta oss runt på en stig vi inte ridit på hela vintern. Blev ganska snabbt stoppade av nedfallna träd. Inte bara ett, utan minst tio som hade fallit huller om buller mitt över stigen. Så det blev en lite annaorlunda väg, men vi tog oss runt tillslut, efter att jag hade fått kliva av och gå före Hanpus genom rinnande vatten, mycket tacksam för mina nya vattentäta ridskor. Väl hemma igen blev det lite gosande och sedan putsande av träns.



När jag kom tillbaka till stan så åkte jag tillbaka till Dojon och då hade alla rustningar rivits ut, tillsammans med allt annat skräp i förrådet. Shinairibborna var inoljade och på torkning i bastun. Sedan var det "bara" att sätta ihop dem allihopa. Och mäka rustningar och sätta dem i passande par. Märka upp hyllorna i förrådet och si in med alltihop på sin plats igen. Detta tog ungefär tre timmar, men det var trevligt under tiden.

Efter en snabb dusch så åkte jag hem till Johan, vi åt god middag och sedan hade vi filmkväll. Mysigt och så lång sovmorgon och frukost på det. Resten av söndagen var inte speciellt produktiv. Jag lyckades laga middag tillslut och sedan ta mig till träningen.

På träningen så var vi ihela tolv stycken! Första timmen hade vi träning utan rustning och gick igenom graderingsgrejer som nybörjarna ska kunna och lite kirikachi också, det kändes ganska bra i allafall. Andra timmen blev det rustning på och mest ji-geiko. Jag är ganska nöjd, bitvis så kändes det bra, jag försökte köra mina egna attacker och det fungerade mer eller mindre bra. Blev dock lite trångt med se par som ska få plats i vår lilla dojo, men det kan jag lätt vänja mig vid eftersom det är så kul när vi är många.

Efter den officiella träningen körde vi kator en halvtimme, jag, Stina och Lollo körde 1-3 inför graderingen om en vecka. Det kändes bra, hade en bra känsla där i allafall och rörelserna sitter bra, får se till att det inte blir för automatiskt bara.

Nu blir det snart sängen, ska börja klockan sex imorgon och ehöver vila lite. Hoppas på en bra vecka, på tisdag bler det nybörjarstart, onsdag kanske stallet, torsdag iaidopremiär och fortsättarträning på kendon. Lördag årsmöte med fjordhästföreningen och söndag kendogradering. Fullt upp med andra ord. Har en del saker här hemma som ska hinnas med också, men det går nog på nått sätt.

Det Positiva: Produktivitet
Det Negativa: Tankar

I want to be with you, always...


Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0