Året 2010

Inspirerad av min kära syster kommer här en liten glimt av vad året 2010 har inneburit för min del.

Mitt liv har detta år till stor del bestått av Kendo, sporten som jag fastnat för och som jag hoppas alltid ska vara en del av mig. Jag åkte på Sugo Cup i februari och tog min första kendopoäng samt deltog i min första lagmatch. Vi hade lagtävling i form av Linköping Taikai vilket var en väldigt olig form av tävling där alla mötte alla. Deltog i Sumi Seminar i Uppsala under sommaren, något av det mest lärorika jag upplevt. SKO kom och gick på hösten och där vann jag min första match och tog mig ur poolen! Sedan blev det ett damläger i Malmö som bjöd på upplevelser och träningsvärk jag aldrig kunde ha föreställt mig. Det här är bara de stora sakerna som hände i min kendovärld, sedan finns de alla de små, alla träningar som vi kämpat och slitit oss igenom, alla basukvällar efteråt med skratt långt in på natten, de små glimtarna av upplysning, studnerna av fullständig kontoll. Sena filmkvällar med knäppa kendomänniskor, graderingsnervositiet för sig själv och andra, shinaifixaragar, prova-på-kendo för tjejer, sempai på nybörjarträningar och ett helt nytt perspektiv på kendo. Jag hoppas, och tror, att min kendo tar ytterligare ett kliv framåt under 2011, målet står klart, nu gäller det bara att nå det. Nedräkningen till den 16 oktober 2011 kan börja...


Hampushästen har varit en annan stor del av detta år. Vi har satsat och kämpat tillsammans och det blev rätt så bra tillslut, trägen vinner och som det har känts traggligt ibland, men han är en stjärna den lilla gula hästen och hans glädje och små ulliga öron som spetsat får mig att se ljusare på livet. Det här var verkligen ett tävlingsår för oss, visst har jag velat tidigare också och visst har vi tränat, men inte så målmedvetet som vi gjorde detta år. Han fick sin första rosett tillslut, en clear round i hoppning, 60 cm och han flög över, det var utomhus, det var hinder, solen sken och en vit rosett bärgades. Så stolt och glad jag var, sedan smällde han till med en godkänd runda i LC:2 på eftermddagen. Han slog omgivningen med häpnad och detta var bara början. Det allra roligaste vi var med om var Hubertusjakten, Hampus var med och slogs i täten, mest för att jag inte kunde hålla honom någon annanstans och tyckte livet var riktigt roligt. Sedan visade han mig (och alla andra, även om jag visste att han kunde) genom att kamma hem två dressyrrosetter till, en i LC:2 och en i LC:1, jag var så stolt över honom och kommer fortsätta kämpa detta år för att det ska gå ännu bättre.



Jag har hunnit med så mycket, resor över landet, fjällvandrat och dykt. Upplevt opera i Karlskrona skärgård och romantiskt bröllop. Jobbat, tränat, umgåtts och upplevt. Jag hoppas och tror att 2011 kommer att fortsätta i samma stil.


Johan är det bästa av allt

Det Positiva: Fantastiska år och nya möjligheter
Det Negativa: Allt går så snabbt

Come live life with me

Over and Out

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0